Навръх рождения си ден Асим Адемов става зам. областен  управител в Пиринско, дъщерята Саарие първа му честитила от Турция назначението

Filed under: Актуално от днес,Благоевград,Гоце Делчев |

277-06-01  aleksandar macurev2

„Острието“ на ГЕРБ в община Гърмен Асим Адемов става зам. областен управител в Пиринско. Той ще заеме ръководния пост днес навръх рождения си ден, след като премиерът Бойко Борисов подпише заповедта за назначението.

91-08-01-ASIM ADEMOV

Вчера, малко след 17 часа, лично областният управител Бисер Михайлов е потвърдил пред него, че ще бъде назначен. „Първият човек, на когото казах, че ме назначават за зам. областен управител, е дъщерята Саарие. Знаете, че тя се омъжи преди два месеца и в момента живее в Турция при съпруга си. Саарие се разплака от радост и обеща до седмица-две да пристигне в България, за да ми честити лично”, разказа пред репортер на в. „Вяра” Асим Адемов. Той не скри, че високият пост е оценка за него, но в същото време и висока отговорност. „Ще направя всичко възможно, за да оправдая доверието. Радвам се, че отново ще бъда на работа, защото цяла година бях безработен. Зареден съм с енергия и няма да щадя силите си”, обеща Адемов.

277-06-01  ana bistrihka3

Асим Адемов дълги години води публична битка с бившия кмет на община Гърмен и бивш депутат от ДПС Ахмед Башев. По негово внушение той беше уволнен като директор на училището в родното му село Долно Дряново. Адемов има магистърска степен по „Публична администрация“ в ЮЗУ – Благоевград и е бакалавър по „Българска филология“ от Пловдивския университет. На изборите през октомври бе шести в депутатската листа на ГЕРБ, а на евроизборите през май – осми.

Вчера упорито се говореше, че другият зам. областен управител ще бъде Александър Мацурев, дясна ръка на кмета на община Банско Георги Икономов. В зимния курорт под Тодорка той отговаря за ресорите „Общинска собственост и земеделие”, „Хуманитарни дейности”, „Озеленяване”, „Екология и чистота” и „Икономическо развитие”. Има икономическо образование. Издигането му за заместник областен управител на Благоевград изглежда логично, тъй като след изборите на 5 октомври свои депутати от ГЕРБ в Народното събрание изпратиха Благоевград, Петрич, Сандански и Гоце Делчев, а районът на Банско и Разлог остана без представител в парламента. Ето защо според членовете на управляващата партия логично би било интересите на една от най-големите туристически дестинации в страната да бъдат защитавани на ниво заместник областен управител, в лицето на Александър Мацурев.

В късния следобед вчера обаче стана ясно, че Мацурев няма да бъде вторият зам. областен управител и най-вероятно постът ще бъде отстъпен на коалиционните партньори от Реформаторския блок в лицето на адвокат Ана Бистричка.

Снимките:

1  Александър Мацурев

2 Асим Адемов

3  Ана Бистричка

 

 

Spread the love