Зейнала канавка дебне пешеходците в центъра на Сапарева баня

Filed under: Сапарева баня |

Валентина Кметска: Работници на Божко Калвин преди 1 г. разкопаха за спукана тръба и оставиха дупка, жена си счупи крака, студентка си охлузи глезена

278-02-02 Валентина Кметска  copy

Липсваща циментова решетка на отводнителна канавка в центъра на Сапарева баня крие опасност за пешеходците. Че мястото е опасно и вече няколко души са пострадали заради зейналата дупка, сигнализира Валентина Кметска, която държи магазин срещу проблемния участък на ул. „Княз Борис”. „В деня на изборите на 4 октомври една моя клиентка си беше счупила крака. Тя била на почивка в Сапарева баня и с още една жена минават оттам, едната стъпва и си чупи крака. Принудих се да сложа две дъски, за да не попадне пак някой в дупката. На мястото имаше поставени два бордюра, но хората се препъваха, затова поставих дъските.

278-02-02 WASIL MARGIN copy

Инцидент имаше и с внука на акушерката Райна Пейчева. Момчето беше минало оттук и си закачило крачола на един пирон. Преди два месеца бяха дошли група студенти и едно момиче така се беше залисало да гледа фонтаните на центъра, че пропадна с единия крак. Като влезе в магазина, видяхме, че глезенът й е червен от охлузването. Тя се беше притеснила много и да не би някой да я е видял. Само аз видях, но болките си бяха нейни. Оттук постоянно минават деца и някои прескачат дупката. Предните дни едно момче бъркаше с една пръчка, защото му паднало топче и искаше да го изкара. Беше решило да бърка там.

278-02-04 uli-2-2 copy

Страшно е. Покрай дупката минават и общинарки, молила съм да направят нещо по въпроса, но е такова бездушие. Бях решила да взема една дъска и тесла и да закова дупката. Сега си мисля да взема да сложа една окичена изкуствена елха, бясна съм”, заяви Валентина Кметска. Бившата медицинска сестра обясни, че дупката стои от 1 година. Решетката била счупена при ремонта на водопровод. “Имаше изтичане на минерална вода и от фирмата на Божко Калвин копаха, за да видят къде е спукана тръбата. След това оставиха нещата така – част от тротоара без плочки, а канала непокрит”, допълни Кметска. „Редовно минаваме оттук и наистина е опасно. Децата прескачат като зайчета”, добави един от случайните минувачи, представил се като Васко. За съдействие и коментар потърсихме зам.-кмета Васил Маргин. „Сега научавам за проблема и още днес ще изпратя технически лица, за да проверят на място. Ще извършим ремонта”, веднага се ангажира Васил Маргин.

Снимките:

1 Валентина Кметска показа опасната канавка.

2 Васил Маргин

3 Липсващата решетка прави канала страшен.

 

Spread the love