Апаши разбиха мазетата на блок 34 на благоевградския квартал „Еленово”, М. Димитрова: Ако ми задигнат бурканите, няма да можем да изкараме зимата

Filed under: Благоевград |

281-04-02  mazeta1 copy

Апаши разбиха мазета на жилищен блок 34 в квартал „Еленово” в Благоевград. Всички ключалки са разбити. Инцидентът станал в събота вечерта. Катинарите са горени с горелка, като в едно от мазетата е открита факла.

Според М. Димитрова в голяма част от мазетата не липсва нищо и комшиите излишно са в паника. Според живеещи в блока версиите са две – или крадецът живее в блока, защото главната врата, която води към мазетата, не е разбита, или пък е оставена отключена, което е било и предпоставка за разбиване на мазетата.

Хората от блока се опасяват обаче да не би апашите да са идвали на оглед, да са разбили вратите, което ще изиска време, докато стопаните си подменят катинарите, а пък през това време обирджийската хайка да нахлуе отново.

„Мазето ми е пълно със буркани, зимнина, ако някой ги задигне, не знам как ще изкараме зимата без храна”, коментира Димитрова.

Снимката: Външната врата на блока често е отключена

Spread the love