Рак прати в гроба брата на Юри Галев – Александър, на 48 г., съпругата му Пенка: Почивай в мир, моя любов

Filed under: Самоков |

Стотици се стекоха на поклонението в с. Бели Искър, съседи: До последно стопанисваше хижата на Мусала, имаше добро сърце, но тежко понесе несгодите

281-01-03 Александър Галев и Пенка

На 48 години почина братът на убития бизнесмен и бивш общински съветник от „Атака“ Юри Галев – Александър. В съботния ден се стекоха близки приятели, роднини и жители в с. Бели Искър, за да изпратят Александър Галев в последния му път. До последно Сашо стопанисваше хижата на връх Мусала. Съпругата му Пенка Галева публикува тъжната новина във фейсбук. В 17 часа вчера тя е написала: „Почивай в мир, моя любов“. Отдолу много нейни приятелите вече са изказали съболезнованията си на нея и сина им Слави.

След убийството на брат му Юри през 2010 г. Александър преживя изключително тежко загубата. За Александър Юри беше бог, твърдят близки на семейството. Хората, които добре го познаваха, споделят, че Александър е бил изключително добър мъж, с добро сърце и много услужлив. Той понесе много разочарования.

„Всичко до момента Сашо преживя много тежко, разболя се. Малцина приятели му подадоха ръка. Известно време беше на лечение в Турция заедно със съпруга си Пенка, която с личния си автомобил ауди измина хиляди километри сама, за да търси помощ. Тя беше неотлъчно до него почти през целия му живот, по време на болестта му. Двамата бяха свързани по изключителен начин. Грижеше се постоянно за него. Много силна потребност имаха един от друг”, разказват хора от село Бели Искър. След това Сашо беше хоспитализиран в МБАЛ-Самоков, където се чувстваше по-добре, непрекъснато приятели му бяха на свиждане. Много обичаше да си хапва тригуни, тулумби, боза. След като го изписаха, той се чувстваше по-добре, караше джипа си, продължи да живее на село при родителите си. Там непрекъснато играеше на карти с приятелите си. Всеки, който го познаваше, знае какво сърце има и всички вярваха, че ще се излекува. „Да, духът му наистина до последно не се сломи. И всъщност точно това го крепеше най-много – че той много силно се бореше. Силно вярваше, че може да се пребори, макар че диагнозата беше една от най-лошите възможни – рак. Много усилия се положиха. И по чужбина ходи на лечение, къде ли не!… И тук – и по традиционен, и по алтернативен начин се лекуваше”, довериха близки на Александър.

„Тоя – дебелият, Сумиста, стои зад цялата работа! Преди три години искаше да завземе Боровец. Да му се плаща рекет! По всички еротик барове и заведения негови биячи минаваха и събираха пари. Всички барове му се отчитаха. Това всички го знаят! Когото искате, питайте, ще го потвърди. Идваха и в ресторанта на брат ми и той ги изгони! Целият Боровец беше пропищял! Хората се жалваха на брат ми, защото полицията нищо не правеше“, разказал пред „Труд“ Александър малко след покушението на президента на футболния тим „Рилски спортист“ Юри Галев. Човекът, единствен опънал се на мутрите на ВИС в региона на Самоков, бе застигнат от куршуми на 20 юни 2010 г. на пътя между Боровец и родното му село Бели Искър. Александър Галев е и един от свидетелите по делото срещу Килърите. Именно убийството на брат му става причина за разплитането на организираната група за поръчкови убийства. Самият той е и свидетел на рекет, извършван от Петър Стоянов – Пешо Сумиста. По онова време Юри Галев и той са бегли познати. Пешо Сумиста на няколко пъти изпълнява дребни услуги като посредник за бизнес срещи на Галев. В един момент обаче нещата загрубяват и Петър Стоянов започва да предава “послания” и да иска рекет. Това си спомня и Александър Тасев. Пред полицаи той разказва как по едно време хора на Пешо Сумиста на практика искат да завземат Боровец. Негови биячи обикалят всички еротик барове и заведения със заплахи, че ако не платят, ще последват наказания. Юри Галев, който е известен с избухливия си характер, се опълчва и отказва да се подчини на новия ред. Следват наказания, но той търси протекции в София и тогава е оставен на мира. Запознати твърдят, че с това той намира траен враг в лицето на Пешо Сумиста, който не забравя и в един момент си отмъщава.

Къщата в Бели Искър на практика се оказва единственото, което остава на семейството след смъртта на бизнесмена. Обзаведена е с тежки кожени мебели и украсена с гоблени с масивни позлатени рамки.

Екипът на вестник „Вяра“ изказва своите съболезнования на съпругата му Пенка Галева и на близките на Александър Галев.

Снимкиата:

Александър Галев и съпругата му Пенка

Spread the love