Ромите в дупнишката „Гиздова махала” отново вързаха жиците незаконно

Filed under: Дупница |

„На тъмно може ли да се стои? Все пак сме хора бе, байка, закачат се хората”, заяви младеж от гетото

281-02-01 uli-5-0 copy

Ромите в дупнишкия кв. «Гиздова махала” за пореден път намериха изход от ситуацията със спряното електрозахранване и пак имат ток, който не плащат. Повечето от живеещите в най-бедния квартал на града отново са се присъединили незаконно, установи репортер на „Вяра”.

281-02-01 uli-5-1 copy 281-02-01 uli-5-2 copy

„Що си ойдея куките, они веднага се закачиха”, откровен бе вчера около17-18-годишен младеж от гетото. Негов приятел обобщи: „Положението е мотамо. На тъмно може ли да се стои? Все пак сме хора бе, байка, закачат се хората”. В махалата са бесни на политиците, които обвиняват за мизерията си. Продължават да изтъкват, че не плащат сметките си, защото нямат работа.

281-02-01 uli-5-3 copy 281-02-01 uli-5-4 copy

„Отиди в парламента и снимай тези `айдуци, дето откраднаха държавата и за нас, ромите, нищо не остана. `ората тука гладуват и мизеруват, нема работа за тех. Погледни жената – за да изкара едно парче хляб, събира боклуци”, заяви Здравка Йорданова – продавачка в квартала, изкарала 10 години гурбет в Испания. „Аз съм пенционерка и не ми стигат пари, що си изкарам, това ям”, каза възрастна жена, която вървеше по улицата с два чувала с отпадъци.

Разтоварването на пластмасови бутилки и други боклуци, събрани по улиците и от кофите за смет из града, вчера бе заниманието на болшинството от живеещите в гетото. Някои от ромите поясниха, че друг начин за препитание е рязането на дърва в гората, които след това продават. „Режем дърва в гората и е с тоя кон ги караме. Събираме и разни неща по сметището”, каза едно от момчетата, което се представи като Илиян.

281-02-01 uli-5-5 copy 281-02-01 -uli-5-6 copy

Както писахме, миналия четвъртък от ЧЕЗ-Електроразпределение отрязаха 151 незаконни присъединявания към мрежата в махалата. Само за октомври от трафопоста в квартала са изразходвани 284 000 киловата, като загубите за ЕРП-то оттам продължават да се трупат.

Снимките:

1, 2,3   Основното занимание в махалата вчера бе разтоварването на отпадъците, събрани из града.

4, 6 „На тъмно може ли да се стои? Все пак сме хора бе, байка, закачат се хората”, заяви младеж от гетото.

5 В гората режем дървета и ги караме с коня, обясниха тримата младежи.

 

Spread the love

Коментар за: Ромите в дупнишката „Гиздова махала” отново вързаха жиците незаконно

 1. Да спрат тока от трафопоста.Всеки месец по 300 000 kw после ще дойдат при нашите сметки като загуби на ЧЕЗ.Къде са сега полиция,политици ,кмет и разни други власти.Плачевно-смешна ситуация.Язък ,че разкарваха жандармерията за нищо.Ха сега им постройте и жилища та да се знае ,че има още какво да оакат.

  007
  2014/декември/07 at 21:12 PM