Жители на Сапарева баня алармират: Хотелът на Ени Лефтеров прилича на плевня, достоен е за титлата „Най-грозна сграда в Югозапада”

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

Докторът пренебрегна строителната фирма на управителя си Костадинов, потърси работници от Разлог

284-01-lefterov - vasil banski copy

Новоизграждащият се хотел в Сапарева баня на собственика на частната болница в Дупница Ени Лефтеров, общински съветник от ОДБ, е на път да придобие славата на най-грозната сграда в Югозапада.

284-01-kostadin kostadinov i asen micov 214-02-01 2 Костадин Костадинов и Асен Мицов DSCN0259 copy

„Той още не е завършен, вдигнат е карабина, но прилича на плевня”, звъняха десетки сапаревобанци на редакционните телефони. „Елате да присъдите приза „Най-грозна сграда на Югозапада или на планетата”. Дори и по комунистическите стандарти този хотел е грозен, прилича на фургон, а се намира точно до световноизвестния гейзер с най-горещата вода на Балканите. В Сапарева баня се наблюдава бум на строежите на хотели и ние се питаме как става това, с какви пари? Всеки строи хотел за милиони. Основите на около 10 хотела в момента се избиват и ние се чудим – за строежи ли става въпрос, или за грабежи. Ако има полиция и прокуратура в Кюстендилска област, нека шефовете им да дадат отговори откъде са парите на новоизлюпените хотелиери. Как Ени Лефтеров от обикновен лекар хирург, който въртеше бизнес с кокошки, за да свързва двата края, стана собственик на частна болница в Дупница, а сега и акционер с 50% участие в хотел на пъпа на Сапарева баня?”, възмущават се сапаревобанци.

284-01--popnikolov i kalfin copy

Дупничани коментират, че Ени Лефтеров е стратегът на политико-икономическия модел на управление, наложен в Дупница. Той е един от най-приближените на безследно изчезналите тартори на организирана престъпна група за насаждане на страх и рекет в региона – Братя Галеви. Успехът на Ени Лефтеров се дължи на умението му да поставя свои хора на ключови места в институциите. Неговият шеф на хирургично отделение в дупнишката болница д-р Матей Попниколов беше шеф на здравната каса почти два мандата. В момента управителят на частната болница Костадин Костадинов е ОбС шеф в местния парламент. Постът беше спечелен с тайни политически ходове на групата общински съветници, водена от Ени Лефтеров и Костадин Костадинов.

Любопитна подробност е фактът, че Ени Лефтеров нае работници чак от Разлог за изграждането на хотела. Трудиха се и хора от „Енергоремонт”, но докторът не се довери на фамилната строителна фирма на управителя си Костадин Костадинов. Почеркът на строителните умения на фирмата на Костадинов може да се види върху кривите плочки, налепени в центъра на Дупница пред заведението на приятеля му Асен Мицов, известен като Били Пържолата. Въпреки че са близки приятели, Били Пържолата при всеки удобен случай кани журналисти да снимат озъбените плочки. Той всеки ден разказва колко деца са разбили носовете си върху тях. Дело на Костадинов е и градинката срещу въпросното заведение.

Снимките:

1 Ени Лефтеров

2 Костадин Костадинов и Асен Мицов

3 Д-р Матей Попниколов

Spread the love