На българо-италианския форум „Градове на бъдещето”: Кметът на Разлог Красимир Герчев впечатли италианския посланик Марко Контичели с 2 успешни проекта

Filed under: Разлог |

284-07-07  IMG_9979

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев разказа на българо-италианския форум „Градове на бъдещето: италиански и български опит за развитието на общините” в столицата как се работи успешно по проекти, финансирани от ЕС. Община Разлог бе избрана и поканена да представи успешната работа на България по изпълнение на такива проекти.

Във форума участваха Н.Пр. Марко Контичели – посланик на Италия в България, Пиетро Луиджи Гиа – председател на Конфиндустрия България, Тодор Попов – председател на УС на НСОРБ, Силвия Георгиева – управител на НОСРБ – Актив, и Роберто Маскали – директор на Конфиндустрия България.

Община Разлог има зад гърба си 2 изпълнени проекта с международно участие по програма ИНТЕРРЕГ IV С, съответно MMOVE (Управление на мобилността в Европа) и EPTА (Европейски модел за обществен транспортен орган). Тяхното представяне успя да впечатли както домакините на форума, така и италианските гости, които не спестиха своите адмирации за идеите и инициативите, предприемчивостта и професионализма на община Разлог. Кметът Герчев получи и поздравления за усилията за реализиране на нови проекти с обществена и социална значимост и подобряване живота на хората.

Форумът „Градове на бъдещето” бе част от работната програма на Националната годишна конференция на местните власти, чийто домакини бяха НОСРБ – Актив и Сдружението на италианското предприемачество „Конфиндустрия България”.

Spread the love