Слави Бинев вече не искал да оглавява никоя комисия

Filed under: България |

Аз съм ръбат човек, който се опитва да реши проблемите, описва себе си депутатът

Slavi BINEV One-minute Speech

Депутатът от Патриотичния фронт Славчо Бинев заяви, че няма да поеме поста на друга парламентарна комисия.

След като под обществен натиск той се оттегли от поста председател на комисията по култура и медии, се появи информация, че името му е спрягано за комисията за младежта и спорта.

Попитан от журналисти за коя друга комисия е получил предложение, вчера Бинев заяви, че ще запази това в тайна. Той допълни, че ще се концентрира върху работата си в комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, на която е зам.-председател. Човек, ако иска да помогне, той може да го направи и без да е председател на комисия, коментира депутатът.

„Явно в България трябват удобни, меки и спокойни хора, какъвто аз не съм. Аз съм ръбат човек, който се опитва да реши проблемите. Явно хората не искат проблемите да бъдат решени. Мен човек трябва да ме използва, само когато иска нещо да промени“, заяви още Бинев. Той се оплака, че е срещнал страхотен отпор, но допълни, че всяка революция и промяна е нещо изключително сложно и изисква жертви.

„Знам само едно – че съм дал тон за песен, което означава, че проблемите така или иначе ще бъдат решени“, допълни депутатът. Според него проблемите пред медиите са големи, тъй като страната е в дъното на класациите за свобода на словото. По думите му много от медиите се използват като адвокати за едни и прокурори за други, нещо, което определи като недопустимо в практиката на свободния свят.

Бинев смята, че това няма как да не влезе в докладите на Европейската комисия.

„Относно културата, мисля, че те бяха използвани като кукли на политически и икономически интереси. Аз съм свикнал да бъда от полза само на хората, които искат тази полза“, заяви още Слави Бинев.

Оттеглянето на Бинев от Комисията по култура и медиите няма да се отрази на взаимоотношенията в управлението, коментира пък председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

„Нямаме отношение с управление, имаме отношение с програмна декларация, която трябва да се изпълнява. Изпълнява ли се декларацията, програмата на Патриотичния фронт, няма да има проблеми. Не се ли изпълнява, ще има проблеми. Няма задкулисни игри, няма борби за постове, за пари“, категоричен бе той.

 

Снимка:

Слави Бинев

 

Spread the love