Благотворително рисуват с коледни мотиви къщичка от Коледния базар в Благоевград

Filed under: Благоевград |

285-06-02  1

Художникът Кирил Стоилов благотворително ще изрисува с коледни мотиви една от къщичките, в която ще бъдат разположени изработени материали от Работилницата на Дядо Коледа. Участникът в първия по рода си 3D фест, който се проведе в Благоевград това лято и създател на знака на града върху гърба на киното, сега се включва активно в инициативата на община Благоевград в подкрепа на Мишо.

Всички, които желаят да станат част от едно различно изкуство, могат да видят арт творението на къщичката, разположена срещу сградата на общината.

Припомняме, че тази година коледната програма и всяка инициатива на община Благоевград се провежда под мотото „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!” Средства за лечението на ученика от НХГ „Св.св. Кирил и Методий” Михаил Николов се събират в специално поставени кутии, както и чрез закупуване на картички. Приходите от тях ще бъдат използвани за лечението на Михаил Николов – многократен медалист на състезания по MMA и бразилско жиу-жицу, прославил нееднократно Благоевград и България. След нелеп инцидент момчето нарани гръбнака си. Колкото по-бързо бъдат събрани средствата за неговото лечение, толкова по-големи са шансовете му той да бъде като нас и отново да се чувства жив.

 

Spread the love