Топатлети ще защитават титлите си на европейското по крос кънтри в Боровец

Filed under: Спорт |

Звездите на „Рилски атлет“ Ивана Аджова и Веселина Алинска се пускат при девойките, организаторите раздават 132 медала

285-23-03-vasil2-Nai-goliamata nadejda na Balgaria Mitko Cenov...

Двама топатлети ще защитават титлите си на европейското първенство по крос кънтри, което ще се състои в местността Широката поляна в курорта Боровец в неделя. Общо четирима шампиони от миналогодишното издание на надпреварата пък пристигат в България.

Асът на Турция Алемайеху Безабех ще пробва да дублира златния си медал от „Евро 2013“ в Белград при мъжете, а същото ще опита да стори и французойката София Дуарте при жените. Шампионът в кроса при юношите Али Кая (Турция) ще бяга при мъжете, а първата при девойките от 2013 г. Емелия Горечка (Великобритания) ще тича при девойките под 23 години.

Вицешампионът при младежите до 23 г. от миналата година Митко Ценов ще бяга в същата възрастова група без шампиона от Белград Петер-Ян Ханес (Белгия) и третия – Горан Церовач (Сърбия), които пропускат турнира поради различни причини. При това положение основните съперници на Ценов за място в тройката ще бъдат сребърният медалист от миналата година Исаак Кимели (Белгия) и бронзовият – Михаил Стрелков от Русия.

Своето място под слънцето ще търсят и две от изгряващите звезди на клуб „Рилски атлет“ – Ивана Аджова и Веселина Алинска. Дуото ще мери сили с противничките си при девойките.

В същото време в Боровец вече пристигнаха медалите за най-голямото атлетическо събитие в България за 2014-а година. Дизайнът им е на Европейската атлетика, а изработката е направена в Словения. В общо 6-те дисциплини и в отборните надпревари ще бъдат раздадени внушителните 132 отличия.

Началото на шампионата ще бъде дадено в 10 ч. сутринта в неделя, а входът за зрители е безплатен. На откриването се очаква да присъстват кметът на община Самоков и почетен председател на организационния комитет на „Евро 2014“ по крос кънтри Владимир Георгиев, президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, куп функционери от Международната федерация по лека атлетика, спортни величия от България и чужбина.

 

На снимката: Най-голямата надежда на България Митко Ценов ще преследва трети медал от еврошампионати.

Spread the love