Принцовете Стефан и Дани обраха наградите на детски карнавал на ОДК –Благоевград, Даниела Мавревска от ОДК се превъплъти в Снежната кралица

Filed under: Благоевград |

288-05-02  karnaval1 288-05-02  karnaval2

Принцове, феи и магьосници оживяха на карнавал „Коледни закачки” в Младежкия дом в Благоевград. Пъстроцветното парти беше организирано от детската редакция „Хей, хлапета” и клуб „Екозвън” към Обединен детски комплекс – Благоевград с директор Мая Дамянкина.

В тържеството се включиха над 50 деца от Детската редакция „Хей, хлапета” с ръководител Красимира Александрова и клуб „Екозвън” с ръководител Даниела Мавревска, както и учениците от трети клас на Второ ОУ „Димитър Благоев”.

288-05-02 karnaval3

Малките репортери от детската редакция прочетоха весели новини от Лапландия, информираха публиката за спортните състезания, които се провеждат там, и разбира се – за коледната прогноза за времето. Малчуганите взеха участие в коледния празник, като се превъплътиха в образите на любими приказни герои. Даниела Мавревска от ОДК пък стана Снежната кралица.

Принцове, джуджета, Снежанки дефилираха по зеления килим и се състезаваха за титлата „мис и мистър карнавал”. Наградите обраха Стефан и Дани, които се бяха преобразили на принцове, а наградите връчваше самият Дядо Коледа.

Паралелно с това имаше и коледна арт работилница, в която децата изявиха своя талант в изобразителното и приложното изкуство, рисуваха и изработваха коледни маски и картички, а също и коледен венец.

По-късно се проведе и конкурс «Дядо Коледа търси талант». Малките таланти от клубовете към ОДК- Благоевград доказаха своите качества и талант, като пяха, танцуваха, рисуваха, четоха на Дядо Коледа стихове и приказки, съчинени от самите тях. Всички деца получиха торбички с лакомства от Дядо Коледа. Забавата продължи с празнична коледна дискотека и почерпка с различни лакомства.

 

Снимките:

1 Даниела Мавревска (вдясно) се превъплъти в Снежната кралица

2 Наградите връчваше самият Дядо Коледа

3 Децата много се забавляваха

Spread the love