Четирима пострадаха, трима от тях ученици, при две катастрофи край Банско и Разлог

Filed under: Банско,Разлог |

288-04-02  f14f32

23-годишен мъж от Банско е с фрактура на крайниците при челен удар между опел и микробус мерцедес, станал около 7:00 часа вчера сутринта край Разлог. При мъгла и хлъзгав път на входа на града откъм с. Баня двата автомобила се блъскат челно. Вследствие на удара мерцедесът надвисва застрашително над канавката. Луксозното возило е собственост на хотел „Лъки“ в Банско, шофьорът му, който пътувал сам в него, като по чудо се отървал само с леки наранявания. По-тежко пострадал е само водачът на опела, който е с фрактура на крака. Той е настанен в МБАЛ-Разлог без опасност за живота. Причините за инцидента все още се изясняват.

Трима ученици пък пострадаха, след като джип сузуки се преобърна по таван отново вчера сутринта край Банско. Пътният инцидент станал към 7.15 часа на пътя Добринище-Банско. По неясни засега причини джипът се отклонил надясно, влязъл в канавката и се преобърнал по таван на пътя. И тримата пострадали младежи са приети в МБАЛ-Разлог, те са с травми на гърди, кръст, а третият е с охлузвания. По последна информация тримата пострадали са ученици, пътували към училище, водачът, който е на 18 години, е с фрактура на прешлен.

„Общото състояние на всички пострадали е добро, няма опасност за живота на нито един от тях. Засега обаче те остават на лечение в болницата в Разлог, където ще бъдат обгрижвани от лекарите. Състоянието и на четиримата ранени данонощно ще бъде внимателно следено, надяваме се за празниците да ги изпишем”, каза шефът на болницата в Разлог д-р Божидар Велев.

Почти през целия вчерашен ден на мястото на катастрофата полицаи регулираха движението, което до ранните следобедни часове се осъществяваше само в едната пътна лента.

Снимката:  Обърналият се по таван джип, в който пътували тримата ученици

 

Spread the love