Каратеки на „Дарис“ останаха на победа от бронзовите отличия на Балканското първенство

Filed under: Спорт |

Даниел Крумов и Симеон Стойчев завършиха пети в своите възрасти, Иван Иванов е №1 на клуба за 2014 година

289-22-03-krasi-1_Daris_Balkaniada

На победа от бронзовите медали останаха двамата състезатели на карате клуб „Дарис“, които беха част от 15-о /алканско първенство за юноши старша възраст, младежи, мъже и жени до 21 г. в София.

Даниел Крумов и Симеон Стойчев останаха на 5-о място, съответно при юношите и при младежите. Крумов започна с победа в категория до 57 кг на татамито в зала „Арена Армеец“ над румънски състезател, след което загуби от бъдещия балкански шампион от Сърбия. В репешажите кюстендилската каратека спечели битките си с каратеки от Словения и Хърватска. В спор за бронзовия медал той отстъпи пред противник от Турция.

Стойчев стартира при младежите в категория до 68 кг. с две победи над състезатели от Румъния и Хърватска, последва загуба от турски каратист, който игра финал. В репешажите, Стойчев надигра съперник от Македония, но в малкия финал за бронза отстъпи пред национален състезател на Босна и Херцеговина. Симеон Стойчев се класира на 5-о място с отбора на България в отборната надпревара на кумите при младежите. Треньор и на двамата е Борислав Иванов.

България има 5 балкански шампиони за 2014 година, като 4 от тях са жени и един мъж, който е от „Дарис“- Кюстендил. Иван Иванов е шампион на кумите при момчетата (11- 12 години). Той има и бронзов медал на ката, като в тази дисциплина това е първия български медал от 4 години на Балканиада. Иванов е №1 на „Дарис“ за 2014 година, съобщи треньорът Борислав Иванов.

Снимката:- Даниел Крумов и Симеон Стойчев с треньора Борислав Иванов

 

Spread the love