Коледно настроение озари благоевградския музей с китарен звън, ръководителите М. Златанов и С. Кацарска почерпиха с погача 

Filed under: Благоевград |

290-06-02.   Kol_K_7 290-06-02.  Kol_K_3

Регионален исторически музей – Благоевград бе домакин на Коледния концерт на възпитаниците по китара към благоевградския Център по изкуствата с ръководител Михаил Златанов. В празничният концерт участие взеха и ученици от класа по литературно творчество на Соня Кацарска.

В навечерието на Рождество Христво младите китаристи представиха „Тиха нощ”, „Анданте”, „Зима”, „Прелюд”, „Старинна английска песен”, „Народна песен”, „Родопска песен” и др.

290-06-02.  Kol_K_6

Възпитаниците от класа по литературно творчество разказаха легенди за „Коледната елха”, защо се връзват панделки на подаръците, за „Голямата звезда”, която поставяме на върха на елхата. С чудни стихове малките литератори ни припомниха за един от най-ярките символи, оповестяващ идването на шейната на Дядо Коледа, камбанния звън.

Младите изкуствоведи пък припомниха значението на коледното чорапче и на венеца, които са неизменна част от декорацията на дома.

Възпитаниците на Центъра по изкуства благодариха за съдействието на музея с думите: „Сърдечно благодарим на домакините от Регионален исторически музей – Благоеград, които в мразовитите дни на нашето съвремие продължават да разгарят искрата на българщината!”

След края на концерта ръководителите Михаил Златанов и Соня Кацарска почерпиха със специална коледна погача гостите и участниците.

 

Снимките: Моменти от коледния концерт на възпитаниците на Центъра по изкуствата

Spread the love