По проект „Награди за успелите деца на България“: На 20 декември стартира прием на фондация „Димитър Бербатов”

Filed under: Спорт |

Очаква се сравнително необичайна кампания, заяви Митко

290-21-01-2110171031

От 20 декември 2014 г. Фондация „Димитър Бербатов“ започва да приема номинации на ученици с успехи за 2014 г. с началото на своя седми по ред годишен проект „Награди за успелите деца на България“.

Областите, в които отличени през 2014 г. деца могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг), отново са изкуства, наука и спорт. В конкурса отново могат да участват и българчета, които живеят в чужбина.

Отново ще се приемат номинации и в категория „Благотворителен проект” – специална награда за деца, инициирали или участвали в благотворителни инициативи с чисто човешко измерение. Целта е да се поощри чувствителността на децата към проблемите на другите, както и да се създава отношение към живеенето в общност.

Срокът е от 20 декември 2014 г. до 15 февруари 2015 г. За първи път ще бъде определено отличие и за ръководител (треньор, музикален педагог или др.), който има най-много деца с постижения или пък дете с особено високо постижение.

290-21-01-berbatov-deca-otlicheni

Седма година Фондация „Димитър Бербатов“ продължава да е близък приятел на младите таланти на България. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

„Очаквам сравнително необичайна кампания. За първи път няма да имаме телевизия партньор и за разпространение на информацията ще разчитаме основно на РИО към МОН, както и на цялата общност, която градим от години – родители, деца, учители и приятели. Призовавам ги да споделят видеото, което ще качим във Facebook страницата на „Успелите деца“, както и в моя личен профил. Добре дошли са и всички регионални медии, които традиционно са много полезни на кампанията. Като изключим тази трудност, ние отново сме опитали да подобрим проекта и да го развиваме. Но в същността си той остава не обикновен избор на лауреати, а е многопластов, защото предвижда не просто връчване на награди, а и включва различни послания и има амбиция да създава устойчиви ценности. Вълнуващо е, че децата го възприемат точно така и че за тях не само статуетката е важна. Ти можеш да си един от нас!“ – призова успелите през 2014 година българчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов.

Целта на годишните „Награди за успелите деца на България“ е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие, като обозначи техните постижения като значими за цялото общество. Той възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към филантропията. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите и нуждаещите се, както и талантите, които идват след тях.

Проектът „Награди за успелите деца на България“ традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и на Асоциацията на българските училища в чужбина.

Spread the love