„Рилски спортист“ хвърли око на Николай Върбанов от „Левски“, умува за привличането му

Filed under: Спорт |

291-21-02-vasil-Nikolay Varbanov

Ръководството на „Рилски спортист“ има интерес към центъра на „Левски“ Николай Върбанов. Според достоверни източници управата на самоковския клуб дори вече е провела разговори с 209-сантиметровия гигнат.

Върбанов обаче е желан и от един от основните съперници на „Рилецо“ в борбата за челните позиции – „Балкан“, което означава, че ще има борба за подписа му.

До момента през сезона исполинът е изиграл общо 20 мача (в първенството и в Адриатическата лига), а в последния двубой на своите – срещу „Черно море“, изпъкна с дабъл-дабъл от 10 точки и 11 борби.

Бъдещето на Ники Върбанов е неясно, тъй като настоящият му тим „Левски“ изпитва сериозни финансови затруднения след краха на КТБ. Ако до края на годината „сините“ не намерят спонсор, то от 1 януари догодина всички играчи на столичния клуб ще могат да си търсят нови отбори.

„Рилски спортист“ вече се подсили сериозно, привличайки в редиците си бившия състезател на „Партизан“ Жарко Ракочевич. Сърбинът е гласен за заместник на прекратилия договора си със самоковци в началото на декември американец Йън Чайлс.

 

На снимката: Николай Върбанов

Spread the love