Импулс в женския „Рилски спортист“ преди битката срещу лидера „Хасково“ днес

Filed under: Спорт |

292-21-03-vasil1-Veselka Todorova ostava...

Окрилени от неочаквания успех над „Монтана“ като гост в последния кръг (84:79), баскетболистките на „Рилски спортист“ ще се опитат да извлекат максимума и срещу „Хасково“. Двубоят с представителките на южния град е утре от 17,30 ч. в „Арена Самоков“, а очакванията са за по-висока посещаемост от обикновено.

Новият наставник на самоковки Даниел Клечков има само един проблем при окомплектоването на състава. Контузия продължава да мъчи опитната Веселка Тодорова, която изпитва чести болки в коляното. Именно заради травмата 192-сантиметровата Тодорова пропусна паметния сблъсък с монтанчанки миналата седмица.

Всички останали нейни съотборнички са на разположение на треньорския щаб и нямат търпение да се докажат срещу лидера в класирането.

Голямо внимание домакините трябва да обърнат на топреализаторката на хасковлийки Сиера Уорън, която почти всеки път е избирана за най-полезна състезателка на кръга в Националната баскетболна лига. Уорън е изиграла до момента 9 мача, в които има впечатляващи средни показатели от 27,7 точки и 16,7 борби. Високо ниво поддържат и съотборничките й Олга Дубровина и Анита Тейлане, които придават сигурност на отбора в гардовата линия и в подкошието.

 

На снимката: Веселка Тодорова остава под въпрос за сблъсъка с хасковлийки.

 

Spread the love