Красиви купи зарадваха шампионите по тенис и шах на Самоков – Ирена Рогачева и Любен Георгиев

Filed under: Спорт |

295-22-02-Irena Roga4eva i Liuben Georgiev...

В навечерието на коледно-новогодишните празници шахматният клуб „Рилски спортист“ връчи наградите на победителите от проведения традиционен турнир по шах и тенис на маса.

Ирена Рогачева и Любен Георгиев заслужиха красивите купи за първенци при жените и мъжете. Двамата бяха с класа над съперниците си и логично окупираха върха.

Шампионите получиха наградите си от президента на клуба Бойко Димов, който им пожела крепко здраве и нови бъдещи успехи. Призьорите пък се зарекоха да продължат доминацията си през следващите години.

„Рилски спортист“ уважи и шахматните дейци юбиляри. Почетни плакети бяха връчени на 70-годишния победител в надпреварата навръх 1 ноември Любен Георгиев, неговия набор Георги Николов-Гацо и честващия половинвековен юбилей бивш председател на клуба Николай Караиванов. Тримата славни ветерани видимо се развълнуваха от оказаното им внимание и благодариха на всички от клуба.

Присъстващите на семплата церемония пък изразиха надежда, че ще имат нови поводи за сбирки и празненства през настъпващата 2015 година.

 

На снимката: Ирена Рогачева и Любен Георгиев позират с купите на фона на откъси от историята на шахмата в рилския град.

Spread the love