Зимната подготовка на ФК „Банско” – с лагер-сбор в Турция, Георги Ангелов и Мартин Станкев засега остават в отбора

Filed under: Спорт |

01-21-03-Tomash

Мъжкият отбор на ФК „Банско” ще стартира зимната си подготовка на 15 януари. Изпълнителният директор на клуба Йордан Баряков сподели следното: „Първият етап от зимната подготовка на отбора ще бъде от 15 януари до 3 февруари. Вторият – от 3 до 17 февруари – ще протече в турския курорт Алания. Третият етап от 17 февруари до старта на пролетния дял от първенството на „Б” група ще премине при местни условия. Общо осем контролни срещи засега са планирани с наличните футболисти на отбора. Три от тях ще се играят при местни условия с  традиционните съперници, каквито са „Места” (Хаджидимово), „Германея” (Сапарева баня). Третият отбор ще се доуточни допълнително. На този етап няма яснота за датите и терените, на които ще се играят контролните мачове.

Пет контролни мача ще изиграят футболистите, които старши треньорът на отбора Александър Томаш ще определи за лагер-сбора в Алания – Турция. На този етап организаторът на лагер-сбора е в преговори с отбори от различни страни, готвещи се по това време там”.

По отношение на селекцията изпълнителният директор на клуба Йордан Баряков заяви: „Изтеклата информация за това, че Георги Ангелов и Мартин Станкев са подписали договори с други клубове, на този етап не е факт. Наистина с централния защитник Георги Ангелов преговорите са в доста напреднала фаза, има и принципна договорка между ръководствата на „Банско” и „Монтана”, но все още няма подписан договор. За атакуващия халф Мартин Станкев никой от ръководството на „Славия” не ни е потърсил и дали тренира, или не на стадиона в „Овча купел” е лично негова работа, но той засега има перфектен договор с нашия клуб и няма как да се приеме информацията за точна, че е преминал в „Славия”. Засега интерес по официален път от други клубове към наши футболисти няма. Имаме уговорка с треньорския щаб на отбора, че ще привлечем футболисти на постове, които ще бъдат освободени. Имаме разговори с млади момчета, някои от тях и неизвестни, но щом като не сме седнали на мачаса за подписване на договори, значи няма нищо сериозно”.

 

Снимка:

Александър Томаш

 

Spread the love