Мор по затворниците в Бобов дол: 60-годишният Сафет Икри издъхна в болницата на Лефтеров в Дупница, покосен от инфаркт, негов съкилийник лежи със счупен таз след падане по непочистена пътека

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Заключени: Искаме оставката на шефа на затвора Александър Апостолов

273-02-01 Mariana-Sirakova

Карък подгони лишените от свобода след празниците в Бобовдолския затвор. 60-годишен мъж в раирани дрехи бе покосен от инфаркт, друг пък при разходка в карето си навлече счупен таз заради недобре почистената настилка, което провокира гнева на заключените и те отново поискаха оставката на затворническия шеф Александър Апостолов.

Издъхналият пандизчия носи турското име Сафет Икри и последно е доизтърпявал наказанието си при облекчен режим в общежитието в Самораново. Получил силни сърдечни болки и фелдшерът го пратил в дупнишката частна болница. „Оставаха му още една трета от присъдените месеци и го преместихме, а и заради добро поведение. Той изтърпяваше 3-годишно наказание след присъда по член 195 за кражба“, споделиха от затвора.

286-01-02 -aleksandar apostolov 260-01-08  P1140754

Служители на затворническата администрация пък си спомниха, че Сафет бил болнав. „Имаше проблеми със сърцето, изпращали сме го по лекари“, казаха хора от зандана.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по член 115 от Наказателния кодекс, съобщиха от държавното обвинение. При първоначалния оглед не са установени следи от насилие. Назначена е съдебномедицинска експертиза, която трябва да покаже причините, довели до смъртта на мъжа. „При такива случаи досъдебното производство е по чл. 115 от НК, което е за умишлено убийство. Производството започва по този член, а след като се установят причините за смъртта, тогава се преценява дали да се променя квалификацията на деянието и дали да се събират още доказателства”, обясни говорителят на Окръжна прокуратура Марияна Сиракова.

Снимките:

1 Марияна Сиракова

2 Александър Апостолов

Spread the love