Наставникът на „Рилски спортист“ Росен Барчовски: Лутаме се, вярвам, че момчетата съвсем скоро ще покажат възможностите си

Filed under: Спорт |

Старши треньорът на БК „Рилски спортист“ Росен Барчовски сподели в интервю за в. „Вяра” как е преминала миналата година и какво очаква от новата 2015-а. Специалистът коментира накратко и ситуацията в Националната баскетболна лига при мъжете. 

02-21-01-vasil1-Rosen Barchovski

– Каква година изпратихте, г-н Барчовски?

– Колеблива, имаше и лоши, и хубави моменти. Не мога да кажа нито едното, нито другото. Във всеки случай не е такава, каквато ми се искаше на мен. Играхме отлично в турнира за националната купа, но имахме и колебливи мачове в първенството. Накрая пък малко не ни достигна да елиминираме „Левски“ в плейофите. Давам на отбора средна оценка. Истината е, че в момента се лутаме – доста ни се променя съставът, непрекъснато имаме нови играчи, трябва да се гради нов отбор и това си е голям проблем. Но при нас винаги така стават нещата. Някъде в началото на януари момчетата заиграват силно, така че силно вярвам, че това ще се случи и сега.

– Как виждате първенството до момента?

– На фона на това, което се случва в България като икономическо положение, нивото на отборите в елитната дивизия е много добро. Много над възможностите на бизнеса и рекламодателите. Усилията на президентите и собствениците на клубовете са много големи. Нивото на баскетболната лига е около средното за Европа. Има и много по-слаби първенства, което, пак казвам, на фона на спорта и икономиката на страната ни, е един малък оазис.

– Какво си пожелахте за новата година?

– Стандартното – здраве на всички мои близки, роднини и състезатели. Пожелавам си по-успешен сезон, тимът да заиграе така, както искам. Баскетболът е моят живот, така че това е моето единствено желание.

 

На снимката: Росен Барчовски

Spread the love