На вниманието на шефа на Спешна помощ д-р Юлия Такова: Шофьор на Спешния център в Перник лети без пуснати сирени и светлини, гони журналист от местопроизшествие

Filed under: Актуално от днес,Перник |

02-03-01  Близки товарят нуждаещият се от спешна помощ в линейката

 

Шофьор на Спешния център в Перник летя с превишена скорост из квартал „Иван Пашов” без пуснати сирени и светлини. Това стана около 16:30 часа вчера. Лекарите се качиха на адрес във вход „Б“ на блок 13 в квартала. Екипът ни се приближи до медицинската кола, за да се информира за инцидента. В линейката беше останал само шофьорът, на когото учтиво се представихме, той ни каза: „Не знам какъв е случаят, лекарите знаят.

02-03-01

Ще ви помоля да не снимате, защото пречите на работата на лекарите“. Шофьорът на линейката се обади по телефона на някой от медиците, но и те му казаха, че не искат да разговарят с нас, след което шофьорът, без да се представи, застрашително скръцна със зъби и викна: „Марш оттука”.

Екипът ни успя да заснеме от разстояние линейката, за да избегне конфликт. Изводът се налага от само себе си – не всички, но голяма част от медиците в Спешния център се държат агресивно, непочтително, отнасят се към хората с професионален цинизъм и се държат по изключително груб и безцеремонен начин. Не е случайно, че ги бият. Крайно време е да разберат, че както те са на работното си място по време на инцидент, така е и с журналистите. Време е да започнат да проявяват хуманно отношение към всеки.

 

Снимките:

1 Близки товарят нуждаещия се от спешна помощ в линейката

2 Д-р Юлия Такова

 

Spread the love