Орисаха за здраве и късмет бебе №1 на Самоков Божидар, с майка му Виолета Симчева празнуват рожден ден на една и съща дата

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

 Кметът Владимир Георгиев подари букет и плакет с герба на общината, управителката д-р Скелина: В болницата се раждат между 340 и 360 бебета годишно

02-06-01  32312_n

Майката на първото бебе на Самоков за 2015-а – 24-годишната Виолета Симчева, и малкият Божидар бяха изписани от болницата след празнична церемония, на която кметът Владимир Георгиев им връчи много цветя и подаръци. Първото бебе на Самоков за 2015 г. проплака на 3 януари в 15.30 ч. Малкият ще има един и същи рожден ден с майка си Виолета. Божидар се появил на бял свят с помощта на д-р Каримов и д-р Троева. Всички – медиците от МБАЛ-Самоков и общинското ръководство, пожелаха здраве и щастливо детство за малкия Божидар. Той тежи 3.050 кг и е първородният син на Виолета Симчева и съпруга й Бойко Благоев.

02-06-01  632618_n

Кметът Владимиров поздрави щастливата майка. Тя получи парична сума, букет и плакет с герба на общината, за да  напомнят винаги на Божидар за родното място. „Желаем му прекрасно детство. Да расте жив и здрав и да радва родителите си”, пожела кметът. Присъстващите на събитието бяха зам.-кметовете Васил Сайменов и Сия Шехтанова, секретарят Ангелина Вангелова, лекарите, медицинските сестри и акушерите от родилно отделение, като си пожелаха повече родени самоковчета през новата година.

02-06-01  _n

Управителката на болницата Светла Скелина заяви: “За медиците това ще е свързано с повече работа дори и през дните, когато останалите хора почиват, но си заслужава. Броят на бебетата, родени в самоковската болница, е сравнително константна величина и се движи между 340 и 360 в различните години”.

 

Снимките

 

1 и 2 Първото бебе на Самоков се роди на 3 януари

3 Кметът Владимир Георгиев подари цветя на щастливата майка

 

Spread the love