Съдиите в Гоце Делчев отсъждат този месец изнасилил ли е Дафин Незиров 4-ма съселяни от Кочан, 53-год. мъж: Делата срещу мен са постановка, атакува ме „Заверата на плъховете”

Filed under: Гоце Делчев |

02-02-03  Дафин Незиров

Изнасилил ли е Дафин Незиров от сатовчанското с. Кочан четирима мъже, решава районният съд в Гоце Делчев през януари. През този месец се очаква да приключи делото срещу Незиров и да има осъдителна или оправдателна присъда.

Докато това се случи обаче, мъжът получи на първа инстанция в окръжния съд в Благоевград друга присъда – 12 г. затвор за убийство. Окръжната прокуратура протестира решението и настоява за по-голямо наказание. Срещу 53-годишния Незиров бе повдигнато обвинение, че по особено жесток начин е причинил смъртта на 38-годишния сирак Али Шерифов в нощта на 15 срещу 16 октомври 2012 г. на ул. „Пролет“ в селото. Според обвинителния акт между Али и Дафин е имало конфликт, тлеещ от година по-рано. Причината била, че двамата имали хомосексуална връзка, за която Али разказвал на хора в селото. Мотивът на Дафин да го убие бил отмъщение, че починалият е разказвал на всеослушание на публични места за отношенията им, твърди обвинението. В хода на делото бяха разпитани десетки свидетели от селото, както и трима анонимни. Ключови се оказали показанията на засекретен свидетел номер 3, който видял как Дафин нанася удар в тила на Али.

„Нито съм убивал някого, нито съм изнасилвал. Натопиха ме хора от нашето село“, казва Незиров. Защитникът му пък смята, че присъдата не може да почива само на показанията на засекретения свидетел. Нямало никакви други доказателства, че неговият клиент е пребил от бой Али. Единственото безспорно нещо по делото било, че 38-годишният мъж действително е бил убит.

Дафин попада в полезрението на криминалистите, след като на 16 октомври 2012 г. край къща в Кочан близо до джамията е намерен пребит до смърт кръглият сирак Али. Съдебномедицинската експертиза e категорична, че Али е починал от тежка коремна и гръдна травма, счупвания на 4 ребра, разкъсвания на далака, задстомашната жлеза, белия и черния дроб, довели до остра кръвозагуба. Местният кръчмар разказа и за случай, в който Незиров пред всички клиенти извикал Али с думите: „Ела, в тоалетната ще те е**“ Тогава никой не се намесил от страх. Веднага след арестуването на Дафин той бе подложен на детектор на лъжата и се провали.

„И двете дела срещу мен са постановка, дело на хора от селото. Атаката идва от петима души. Тази групичка в селото я наричат „Заверата на плъховете“. Единият урежда македонско гражданство на младежи. Взима от родителите им по 3000 евро за македонски паспорт. Така децата влизат лесно в елитни вузове като чужди граждани и плащат по-ниска такса. Публично съм казвал в Кочан за това и те се заричаха, че ще ми отмъстят при първия удобен случай“, смята Незиров.

 

Spread the love