Ели Василева и нейният „Вакъфбанк” спечелиха приятелския турнир „Глория Къп” в Анталия

Filed under: Спорт |

Дупничанката е 4-та в топ класацията на най-търсените в Google за 2014 г.

03-22-01-kupa

Турският „Вакъфбанк” (Истанбул) с Елица Василева започна с трофей новата 2015 година, въпреки че местното първенство все още не е подновено. Грандът спечели приятелския турнир „Глория Къп”, след като на финала спечели с 3:0 срещу швейцарския „Волеро” (Цюрих) с Добриана Рабаджиева.

В състезанието се включиха и словенският „Браник” (Марибор) и азербайджанският „Азерьол” (Баку). Освен Елица Василева, участие записаха Добриана Рабаджиева за „Волеро”, както и Страшимира Филипова и Лора Китипова за „Азерьол”. Всички мачове за изиграха в Анталия, Турция.

В последния ден от надпреварата „Вакъфбанк” спечели с 3:0 (25:22, 25:21, 25:18) срещу „Волеро”, а „Азерьол” надигра с 3:0 (25:16, 25:18, 25:9) „Браник”. В крайното класиране на турнира „Вакъфбанк” събра 9 точки, четири пред „Волеро”. „Азерьол” остана с 3, а „Браник” (Марибор) – с 1. За MVP бе избрана италианската нападателка на „Вакъфбанк” Каролина Костагранде.

Междувременно талантливата дупничанка попадна в Топ 5 на класацията за най-търсените волейболисти в Google за 2014 година, информира volleywood.net. През 2014 година Супер Ели игра първо за „Хюнгкук Лайф Пинк Спайдърс” (Инчхън) от Република Корея, а от началото на новия сезон облече екипа на шампиона на Турция „Вакъфбанк” (Истанбул).

Елица Василева е класирана на престижното 4-о място в класацията, като пред нея са още две волейболистки и суперзвездата на мъжкия национален отбор на Италия Иван Зайцев, а зад нея останаха изключително много от световните звезди на волейбола. Най-търсена в мрежата през 2014 година се оказа японската волейболистка Саори Кимура, а втори е Иван Зайцев. На трето място е бразилката Жаклин Карвальо. Веднага след Супер Ели на 5-о място е класиран вече отказалият се от спорта бразилец Жиба. Нито един български волейболист не попадна в топ 25 на класацията.

През 2013 година Елица Василева отново попадна сред най-търсените волейболисти в Google, като зае 23-то място.

 

Класация за най-търсените волейболисти в Google през 2014 година:

 1. Саори Кимура (Япония)
 2. Иван Зайцев (Италия)
 3. Жаклин Карвальо (Бразилия)
 4. ЕЛИЦА ВАСИЛЕВА (БЪЛГАРИЯ)
 5. Жиба (Бразилия)
 6. Лоугън Том (САЩ)
 7. Таиса Менезеш (Бразилия)
 8. Мат Андерсън (САЩ)
 9. Дестъни Хукър (САЩ)
 10. Шейла Кастро (Бразилия)
 11. Наз Айдемир (Турция)
 12. Екатерина Гамова (Русия)
 13. Йована Бракочевич (Сърбия)
 14. Дмитрий Мусерский (Русия)
 15. Иван Милкович (Сърбия)
 16. Гевин Шмит (Канада)
 17. Манон Флиер (Холандия)
 18. Лионел Маршал (Куба)
 19. Лейла Барош (Бразилия)
 20. Ким Йеон Кунг (Република Корея)
 21. Александър Атанасийевич (Сърбия)
 22. Митар Джурич (Гърция)
 23. Синтия Барбоса (САЩ)
 24. Даниеле Линс (Бразилия)
 25. Франческа Пичинини (Италия)

 

 

Spread the love