ОбС шефът Костадин Костадинов и ТСУ комисията към Чимев: Стегнете служителите, за да бъде изчистен снегът в Дупница

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

03-05-01 copy

Комисията по ТСУ към Общинския съвет настоя кметът Методи Чимев да завиши контрола над снегопочистващата фирма и служителите в администрацията, които следят дали получилото обществената поръчка дружество изпълнява ангажиментите си. Положението в града и общината е страховито, посочи председателят на местния парламент Костадин Костадинов, който свика комисията. С казуса се занимаваха Чавдар Милошев, Марио Кирилов, Александър Анин и Георги Рангелов, както и кметът Чимев. Представители на фирмите по снегопочистване и сметосъбиране нямаше, въпреки че са били поканени и обещали участие. Ние като общински съветници трябва да преценим чия е отговорността за заледените улици и тротоари. Не виждам чистачите и фирмата да чистят. Хората и медиите постоянно питат какво правим ние като съветници, посочи Костадинов. Шефът на минипарламента настоя да се обърне внимание и на селата, където положението е бедствено. В кв. „Каваклия” не може да влезе нито линейка, нито пожарна, ако се наложи. Възможно ли е, г-н кмете, там да се опесъчи, попита Георги Рангелов. Недопустимо е да не се почистят ул. „Княз Борис” и отсечката от паметника на Жельо Демиревски до кръстовището с ул. „Андон Величков”, както и пред ДСК, пред училищата и болницата. Има ли санкционирани наематели на павилиони, които не са почистили тротоарите, попита Милошев. Съветниците издърпаха ушите на градоначалника, посочвайки неколкократно, че са виновни не само фирмата и работниците от временната заетост, но и служителите от администрацията. Ако от ресорния отдел имаха организация и дебнеха фирмата дали си върши работата, нямаше да се стигне до тук, заяви председателят.

Факт е, че ситуацията е изтървана. Всичко друго е оправдание, посочи кметът. Чимев обясни, че чака да му представят разпечатка от джипиесите на снегопочистващите коли, за да се види по кои улици са минали и колко километра са навъртели. Уточни, че от фирмата по сметосъбиране са дали списък на улиците с несъбран боклук, останал заради невъзможността там да се влезе, на снегопочистващата фирма, за да махне леда. Градоначалникът обеща от общината да изпратят камион да опесъчи в „Каваклия”. Нямат избор да не свършат работа, иначе ще прекратим договора, заяви отново Чимев.

Снимката:  Комисията по ТСУ към Общинския съвет настоя кметът Методи Чимев да завиши контрола над снегопочистващата фирма и служителите в администрацията

 

Spread the love