Синът на общинския съветник Милен Порожанов – 16-годишният Дани спаси кръста в Кюстендил след 40 минути зъзнене в студа

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

03-07-01  Bogoqvlenie (42)

След 40 минути на студа в очакване 16-годишния Дани Миленов Порожанов хвана богоявленския кръст в Кюстендил. Момчето е единствен син на общинския съветник от Коалиция „Кюстендил“ Милен Порожанов. Фамилията държи и хлебопекарна в центъра на града, точно до мястото, където се хвърля кръстът. Тийнейджърът е възпитаник на ПМГ „Професор Емануил Иванов“.

  • 03-07-01 Bogoqvlenie (34)

В надпреварата участваха над 20 млади момчета, които по къси панталони газеха за загрявка в река Банщица. Младежът успя да надвие всички мъжаги и извади божия символ. Литургията започна от централния храм „Успение Богородично”, тя беше отслужена от архиерейския наместник Генади Генадиев.

03-07-01 Bogoqvlenie (52)

„За първа година участвам и адреналинът е особено голям. Не усещам студ, всичко беше невероятно като изживяване. Не мога да кажа, че борбата беше трудна, просто късмет, аз го напипах. На всички кюстендилци ще пожелая да бъдат много здрави и успех във всяко едно начинание”, каза Дани Порожанов.

Събитието беше наблюдавано от стотици кюстендилци.

За разлика от Кюстендил, в село Слокощица, кръстът потъна във водите на река Новоселска. В ритуала участваха общо 11 младежи, които така и не успяха да намерят божия символ. Търсенето продължи през целия ден вчера, но не беше увенчан с успех.

Снимките:

1 Във водите на река Банщица

2 Двайстетина смелчици се хвърлиха в реката

3 Синът е син на общинския съветник Милен Порожанов

Spread the love