Простреляният от зам.-министър Г. Костов по време на лов Велизар Чолаков стана шеф на ДГС „Селище”, горски: Назначението е пълно падение, по негово време ДГС-Гърмен затъна с 1,5 млн. дългове

Filed under: Гоце Делчев |

04-02-02  Велизар Чолаков води хорото в Горно дряново  по време на директорството му на ДГС Гърмен

Зам.-министърът на земеделското министерство Георги Костов направи поредния жест към големия си приятел от село Горно Дряново Велизар Чолаков, говорят в Гърменско. От вчера Чолаков е назначен за директор на ДГС „Селище”- Сърница,   което е под шапката на регионалната дирекция в област Смолян. Вчера Велизар Чолаков напусна поста си  инспектор горска охрана към РДГ-Благоевград, за да заеме по-апетитната позиция.

04-02-02 зам . министър Георги Костов

„Благодарение на Георги Костов преди няколко години от лесничей Велизар Чолаков бе назначен за директор на ДГС-Гърмен, откъдето след  месеци бе освободен от  тогавашния директор Иван Гергов със заповед, подписана от Мирослав Найденов”, изтъкнаха паметливи горски. Те припомниха, че заповедта за уволнението на Велизар Чолаков е била укривана  близо месец от Горги Костов, който и по онова време е бил зам.-министър в кабинета на  министър Мирослав Найденов, опитвайки се да спаси директорското кресло на приятеля си от Горно Дряново. Велизар Чолаков е  бил само 8 месеца директор на ДГС-Гърмен по време на първото правителство на  ГЕРБ. Гербери от Гърменско пък припомниха, че направените от тях две предложения за директори на ДГС-Гърмен били пренебрегнати. Осем месеца по-късно Мирослав Найденов подписва заповед за уволнение на Чолаков с мотиви, че след извършена ревизия станало известно, че ДГС „Гърмен” от едно от най-богатите горски стопанства се оказало с над 1,5 милиона дългове.

”Това назначение е пълно падение за горския сектор и не трябва да бъде допуснато. Ако Георги Костов иска да връща жестове към Чолаков, да ги прави по частен  път, без да използва служебното си положение. Чолаков бе освободен за несправяне с работата”, коментират усилено горски служители от Гоцеделчевско.

Говори се, че Георги Костов и Велизар Чолаков са свързани с приятелство заради нелеп  инцидент по време на лов преди години. Тогава по непредпазливост зам.-министър Георги Костов прострелял Велизар Чолаков, а последният прикрил инцидента и не допуснал той да стигне до съда.

Снимките:

1 Велизар Чолаков води хорото в Горно дряново  по време на директорството му на ДГС Гърмен

2  Георги Костов

Spread the love