Шефът на ББЦ в Дупница Костадин Костадинов плаши: Напускам партията, ако областният председател Васил Иванов не бъде сменен

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Дупничани коментират: Бареков свърши парите и хората му се разбягаха като мишки от потъващ кораб

04-01-82-vasil ivanov i kostadin kostadinov copy

Ръководството на „България без цензура“ в Дупница смята да подаде оставка, ако до края на месец януари председателят на партията за Кюстендилска област Васил Иванов не бъде сменен. Това оповести лидерът на местната структура Костадин Костадинов, който подчерта, че ако няма промяна, оставки ще хвърлят и ръководствата на ББЦ в съседни общини.

Според хората в града, които са наясно с политическата ситуация, Костадин Костадинов неслучайно задрасква цяла партийна кауза и си е намерил причина да напусне партията заради един-единствен човек – Васил Иванов от Кюстендил.

04-01-82-

„Това е абсурд, на който малко хора биха повярвали. Костадин Костадинов се превръща в един от най-големите политически номади в Кюстендилско. Той смени няколко партии, като тръгна от Демократическата партия, която не развива абсолютно никаква дейност в Дупница. После чрез Обединения демократичен съюз влезе в Общинския съвет. В местния парламент партията прерасна в коалиция „Обединен демократичен блок” и се представя като еманация на Реформаторския блок, но няма нищо общо с него. РБ категорично се разграничи от коалицията на Костадинов в местния парламент. ОДБ гравитира към БСП и в коалиция с левите коронова Костадин Костадинов за председател на ОбС. ББЦ се пръсна като сапунен мехур. Там свършиха парите и Николай Бареков, който хвърли луди пари за офиси и купуване на гласове, остана сам”, коментират хора от политическите кръгове в Дупница.

„Потвърдиха се твърденията, че Бареков е заобиколен от хора с болни амбиции, изпълнени с желания за власт и пари. Всички се палеха от думите му „Аз съм следващият премиер!” и най-силно му ръкопляскаше Костадин Костадинов. Докато имаше пари, имаше и хора. Сега няма пари, няма и хора”, говорят още в Дупница.

„Цялото ръководство на ББЦ в Дупница, както и ръководствата на партията в съседни общини ще подадем оставка, защото Васил Иванов не се справи със задачите на областен председател. Първата причина е, че той не работи със структурите. Второ, развали общинската структура в Кюстендил. Трето, по време на предизборната кампания за народни представители не работи достатъчно. Затова гласувалите за нас в Дупница бяха 13,2, а в Кюстендил – 9,2 процента. Така свали резултатите на коалицията в областта. Най-слабият резултат бе в Кюстендил. Затова искаме оставката на Иванов. От изборите досега той не се е обаждал нито веднъж на нито един от председателите по места, което доведе до разпад на структурата”, каза Костадинов. На въпроса кого ще предложат за поста, лидерът на ББЦ отговори: „След като г-н Иванов подаде оставка, ще направим анализ на политическата ситуация и едва тогава ще избираме нов председател”. Стана ясно още, че в ББЦ имали сериозен организационен проблем със застъпниците, а работата с общинските структури в областта е слаба. Освен това според Костадинов дейността им с коалиционните партньори е нулева.

Председателят на ББЦ в Дупница декларира и готовност на местното ръководство за оставка, при условие че до края на януари централното ръководство не започне да провежда реална организационна и реформаторска дейност. Засега в Дупница нямало напуснали партията, въпреки разочарованието на хората на Бареков. Костадин Костадинов уточни, че работи добре с депутата от коалицията Петър Петров, но няма намерения да влиза в партия ЛИДЕР. „Какви са тия въпроси и какви са тия внушения за договорки с ЛИДЕР? Когато от националното ръководство ни уведомиха, че ББЦ смята да сключва коалиционно споразумение с ЛИДЕР, от областната организация в Кюстендил първи скочихме. Въпреки това споразумението беше подписано и ние като дисциплинирани членове се съобразявахме и спазвахме споразумението. Направил съм всичко възможно заедно с останалите партньори от Българския земеделски народен съюз и движение „Гергьовден” и съм работил в интерес на партията и коалицията, за да постигнем добри резултати на изборите. Когато ние протестирахме срещу коалирането пред националното ръководство, лично пред Николай Бареков в Дупница пристигнаха Светлин Танчев и Стефан Пенов и аз съм се съгласил и съобразил с решението на националното ръководство. Неслучайно сме на трето място по резултати в областта. Бих казал, че работя добре с Петър Петров. Запознах се с него преди изборите, а след като стана депутат, съм се срещал веднъж с него.

Никога пред мен не е стоял въпросът да ходя в ЛИДЕР. Аз искам да си оправим нещата в партията. Всички знаят игрите на Васил Иванов. Той игра тайно и с преференции и влоши отношенията ни с коалиционните ни партньори. След като Васил Иванов не си мръдна пръста да работи, аз нямам друга алтернатива. Имам само два хода – да направя нещо нещата да се оправят или да подам оставка. Това е не само мое решение, а и мнението на заместниците ми”, заяви още Костадинов.

Областният председател на „България без цензура” в Кюстендилски регион Васил Иванов едва ли ще подаде оставка след изцепките на дупнишкия представител на Бареков, Костадин Костадинов, коментираха активисти под Хисарлъка. Самият Иванов не бе открит за коментар, въпреки многобройните опити на екипа ни да се свърже с него.

„Не е логично Васил Иванов да подаде оставка, след като в областта „България без цензура” постигна втори резултат в страната и изпрати народен представител в новия парламент. Пред нас бяха само организацията от Монтана. Изумени сме от поведението на Костадинов, сигурно иска да премине в друга партия и затова реагира по този начин. Ние в организацията в Кюстендил нямаме хора, които да са се отказали и стоим твърдо зад лидера си Николай Бареков“, споделя представител на България без цензура. Преди празниците от ББЦ под Хисарлъка излязоха и с нарочна декларация, с която изразяват подкрепата си.

„Костадинов сега си търси вратичка, за да премине в друга партия. Неслучайно през ноември бе избран за председател на Общинския съвет. Само гледа да прескача от партия в партия, знаем, че е бил и съветник от Демократическата партия“, бяха отзивите в областния град.

Снимките:

1 Васил Иванов и Костадин Костадинов до вчера си пиеха кафето заедно и чертаеха общото си политическо бъдеще.

2 Петър Петров

Spread the love

5 коментара за: Шефът на ББЦ в Дупница Костадин Костадинов плаши: Напускам партията, ако областният председател Васил Иванов не бъде сменен

 1. Кво ББЦ, къв ЛИДЕР що за мечти и двете партии ги няма, не съществуват. Палачовци в парламента, народа мизерства и на кой му пука. Я вървете всички на м….а си.

  ууууууу
  2015/януари/08 at 17:33 PM

 2. Резултата за Кюстендилско си е за ББЦ, депутат трябваше да е човек от ББЦ, а не този бат Сали – Петров. Този крадец и мошеник. ЛИДЕР се пруедстави катастрофално, повлече и ББЦ, ако не бяха те сега в парламента щяха да са 2 депутати и то от ББЦ.

  ....
  2015/януари/08 at 17:30 PM

 3. парашутист ама депутат
  и от монтана водача пак от лидер депутат
  и навсякъде където лидер водеше листите – са депутати
  а вие вкарахте ана баракова и вашите депутати напуснаха ббц
  кой сега е парашутистът
  с интригите и игричките на васил иванов се докарахте до тук
  сбрахте всички остатъци като него и коце -дон балон в тая вече бивша смешна партия

  друг кюстендилец
  2015/януари/08 at 10:45 AM

 4. Напротив, с този парашутист Петров ,който не знае защо е в този парламент никога нямаше да имате тези резултати, ако не беше Бареков.

  кюстендилец
  2015/януари/08 at 10:06 AM

 5. алоооооооооо, втори сте по резултат след Монтана, но що не кажете, че и в Монтана и в Кюстендил водачи на листите са от ЛИДЕР? Ако не бяха те и ЗНС нямаше да помиришете парламент

  Вера
  2015/януари/08 at 9:20 AM