20 фенове от Перник опънаха транспарант в защита на техни авери, пребили жестоко бизнесмените Сираков, Ковачев и Лалев в Банско, заявиха: Братята ни 8 м. гният в ареста в Разлог, пуснете ги незабавно

Filed under: Актуално от днес,Перник |

04-07-81

Пернишки фенове на футболен клуб ЦСКА защитиха с транспарант пред Двореца на културата в Перник задържаните преди 8 месеца техни авери в Разлог. Транспарантът е дело на 20 перничани. „Нашите братя, момчетата, които са се заклели във вярност на ЦСКА, осми месец са задържани в ареста в Разлог и са обект на безкрайни процесуални, преминаващи границата на законите, действия”, недоволстваха феновете. Припомняме, че шестима фенове на ЦСКА бяха арестувани в София заради това, че пребиха зверски тримата собственици на заведение „Дървеното“ в Банско – Г. Сираков, Ив. Ковачев и И. Лалев. Кървавото меле станало в дърводелската работилница на Иван Ковачев в местността Гуровица срещу хотел „Св. Иван Рилски“ в курортния град. Двамата бизнесмени Григорий Страков и Иван Лалев отишли в цеха на Ковачев, където били поръчали заготовки, тъй като се готвят да отварят ново заведение.  Изведнъж пред цеха се струпали 5 коли с фенове на ЦСКА. Разярените мъже слезли от автомобилите си, влезли в дърводелската работилница, нападнали тримата мъже, налагали ги зверски с бухалки и метални пръти, след което избягали. След медицинския преглед пострадалите са отказали да останат за лечение в разложката болница. Най-тежко пострадал от зверското меле е Григорий Страков. Ивайло Лалев е бил със счупена кост на дланта, а собственикът на дърводелския цех е с контузии.

Пернишките фенове заявиха: „Още при задържането на момчетата е потъпкана Конституцията и им е отнето правото по чл. 30 на незабавна адвокатска защита. Последвали са серия от действия в разрез със законовите норми, включително с привличането в процеса на роднини на „потърпевшите“.
Заради погазването на безусловните конституционни права на феновете на ЦСКА заради допуснатите груби процесуални нарушения Районният съд в град Разлог с решение от 28 ноември 2014 година прекрати делото и го върна на обвинението.
Този съдебен акт не донесе свобода на нашите събратя. Напротив. Прокурорът по делото протестира решението, като си позволи да го квалифицира като незаконосъобразно, като пряко обвини в протеста си до по-висшата инстанция българския съд в престъпване на законите.
Поради влошеното здравословно състояние на един от задържаните фенове на ЦСКА на два пъти е извикана линейка на Бърза помощ в ареста. Но нито хипертоничните кризи, нито сривовете заради системния психически тормоз, породен от безпричинния отказ за промяна на мярката за неотклонение, не водят до справедливост. Феновете на ЦСКА се удрят 215 дни в надменните правила на местното „правосъдие“.

 

Spread the love