Диетата на Мария Шарапова: Плод, филийка ръжен хляб с козе сирене и шунка

Filed under: Звезди |

05-13-04

Мария Шарапова е една от най-красивите и успешни тенисистки в света. Всичко това обаче не идва даром и е резултат от усилени тренировки и много лишения. Вижте каква е диетата на Мария Шарапова и кои са любимите й спортове освен тениса, разбира се.

Сутринта на Шарапова започва с голямо количество вода – около 500 мл. Така тенисистката смята, че активира тялото и метаболизма си. Избягва да пие напитки с кофеин, особено по време на турнири. Освен водата Маша често си приготвя здравословно зелено смути с къдраво зеле, спанак и кокосова вода. В менюто на Мария Шарапова почти отсъстват млечни продукти. Тенисистката признава, че избягва лактозата, защото може да причини възпаление и да й създаде неразположение в неподходящ момент. Изключение прави козето сирене, защото се смила по-лесно.

  • Закуска: плод, филийка ръжен хляб с малко козе сирене и шунка
  • Обяд: пилешко филе или супа
  • Вечеря: порция сьомга или лаврак, гарнирана с ориз или картофи

Мария Шарапова обича да хапва суши. Идеалната храна, защото е здравословна и засищаща. Любимото й руско ястие е борш – руска супа, приготвена от червено цвекло. Любимият й десерт са палачинки с течен шоколад. Когато е с приятели, признава, че похапва такоси с риба, а понякога си позволява и чаша маргарита.

Денят на Маша започва с кардиотренировка. Когато е у дома, в Калифорния, Шарапова често бяга на плажа. Следват тренировки с тежести и тенис. Следобедът е посветен на още тренировки, предимно силови, и още една порция тенис. Мария Шарапова отделя време и за стречинг упражненията, защото гъвкавостта е много важна за предотвратяването на контузии и добро представяне на корта.

Освен тениса Маша обича да скача на въже, да кара колело и да ходи на йога. Освен това Шарапова посещава уроци по салса, защото така се разтоварва психически. Между усилените тренировки Шарапова обича да подремва. Кратките почивки по всяко време й помагат да е в по-добра физическа форма и да се справя по-лесно с различните часови пояси, когато пътува.

Spread the love