Кметовете от Югозапада на ГЕРБ Атанас Камбитов, Георги Икономов и Георги Кабзималски сигурни за вота през есента, Иван Минков и Методи Чимев са на кантар

 

05-01-0555 КАМБИТОВ

Неоспорими за местния вот тази година остават имената на изявените кметове на ГЕРБ, потвърдиха високопоставени източници от централата на партията. Става дума за градоначалниците Атанас Камбитов (Благоевград) и Георги Икономов (Банско), Йорданка Фандъкова (София), Димитър Николов (Бургас), Иван Портних (Варна), Пламен Стоилов (Русе), Иван Тотев (Пловдив), Живко Тодоров (Стара Загора), Даниел Панов (Велико Търново). Кметът на град Рила Георги Кабзималски също е сред добрите кметове на ГЕРБ и името му се спряга за следващ мандат. 100% е сигурно, че Иван Минков няма да е кандидат на ГЕРБ, той е набеден, че работи за Николай Бареков. „Това е абсолютна лъжа и се надявам никой да не е повярвал, но за съжаление се разпространява от новоизлюпени членове на ГЕРБ в Кочериново”, каза Минков.

05-01-0555 ИВАН МИНКОВ P1310154

Кандидатурата на дупнишкия кмет Методи Чимев не е обсъждана в централата на партията. За втори негов мандат единствен се застъпи общинският лидер на ГЕРБ Ивайло Константинов.

Ivailo Konstantinov 1333

Константинов е с най-голям шанс да спечели изборите. Той доказа, че не е склонен на гешефталъци и пазарлъци под масата. Точно с този мотив той хвърли оставка като шеф на Общинския съвет в началото на миналата година.

05-01-0555 КАБЗИМАЛСКИ

Константинов заяви, че отново би се върнал в управлението само при пълно мнозинство в местния парламент и само като председател, а не кмет. Но при наличие на политическо решение от страна на централното ръководство и по-специално на Б. Борисов едва ли би могъл да откаже.

05-01-0555  P1320655

Депутати от ГЕРБ ще се впуснат в местните избори като кандидати за кметове. Причината е, че като народни представители са натрупали опит и биха влезли от раз в проблемите за решаване по места, потвърдиха общински и областни председатели на ГЕРБ от няколко областни центъра.

05-01-0555 ИКОНОМОВ

Депутатът от 41-вото и 42-рото народно събрание Ирена Соколова се спряга като вероятен фаворит за кметския пост в Перник. Соколова в момента е областен управител там, но очакванията на местните са, че е най-подходящата фигура за кметската надпревара.

05-01-0555   ИРЕНА СОКОЛОВА 1 (3)

Всички кандидати за градоначалници ще трябва да представят екип и програма, предупредил лидерът на ГЕРБ и министър-председател на страната Бойко Борисов. Хората ще гласуват за личности и план за развитие, казал преди дни на своите Генерала.

Отсега се знае, че в Плевен градоначалникът Димитър Стойков е решил да се откаже от надпреварата за поста, а структурите в Хасково и Асеновград си търсят силни кандидатури за кметската надпревара. Ясните политически знаци са, че сегашният кмет на Хасково Георги Иванов (с 4-ти мандат) няма да получи подкрепата на партията на Борисов. Любопитната подробност е, че синът му Станислав Иванов е депутат от Реформаторския блок. Със сигурност в Хасково ГЕРБ ще издигне силна кандидатура, за да може да увеличи кметовете си в областните градове. Сегашният депутат от региона Делян Добрев дори се е зарекъл да сложи край на ерата на управление на сегашния кмет. В Асеновград се коментират три варианта за кмет на общината – бившият градоначалник Христо Грудев, областният координатор на ГЕРБ в Пловдивско Здравко Димитров и експертът по европроекти Силвия Хубенова. Точно Хубенова и в момента е народен представител от ГЕРБ и е зам.-председател на комисията по европейските въпроси.

Още един губернатор – този на Кърджали, ще е вероятният кандидат за кмет на ГЕРБ там. Илия Илиев има подкрепата на Генерала и е дясна ръка на областния координатор и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

 

Снинки:

1. Атанас Камбитов

2. Иван Минков

3. Ивайло Константинов

4. Георги Кабзималски

5. Методи Чимев

6. Георги Икономов

7. Ирена Соколова

Spread the love