Представящ се за Кулибали пое отговорност за атака от името на ИД

Filed under: Свят |

07-20-02-Kulibali-jena

Във видео, качено вчера в интернет, мъж, приличащ на Амеди Кулибали, пое отговорност за нападението в парижко предградие, при което беше убита полицайка и обяви, че то е било извършено от името на организацията „Ислямска държава“. Мъжът, който говори пред камера, казва, че е действал „срещу полицията“. В монтиран във видеото текст се посочва, че това е Амеди Кулибали и се уточнява, че той е убил полицайки в Монруж и е извършил нападението срещу супермаркет за еврейски храни (кашер) в източната част на Париж в петък.

„Успяваме да синхронизираме действията си, за да се измъкнем едновременно“, продължава мъжът, след като е споменал за нападението срещу редакцията на „Шарли ебдо“ от братята Куаши, извършено в сряда.

Амеди Кулибали беше застрелян в петък от полицията.

Вчера във френската столица Париж се проведе Марш на солидарността в памет на 17-те жертви на джихадистките атаки, които през последните дни потопиха Франция в скръб. В събота по улиците на Франция над 700 хил. души излязоха на шествие.

Близките на френския джихадист Амеди Кулибали осъдиха терористичните атаки в Париж и изразиха съболезнования на семействата на жертвите в специално разпространено съобщение, съобщи Агенция „Франс прес”.

 

Снимка:

Амеди Кулибали и приятелката му Хаят Бумедиен, която все още се издирва

Spread the love