В Международния ден на думата „благодаря”: Губернаторът на Благоевград Бисер Михайлов пред в. „Вяра”: Нека благодарим поне веднъж на ден, тази дума е магическа

Filed under: Благоевград |

08-07-03 Бисер Михайлов

„Не е срамно да благодарим, нека го направим поне веднъж”, каза в Международния ден на думата „благодаря” – 11 януари, първият мъж в Пиринско – областният управител Бисер Михайлов. Той е категоричен, че не е нужен повод за произнасянето й. „Когато благодарим на някого, най-важното е да го правим искрено и от сърце, защото когато самите ние чуем „благодаря“ след услуга или добро дело, това автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. За мен думите, с които изказваме благодарност, имат магически свойства – с тяхна помощ хората си доставяме радост един на друг, показваме внимание и разменяме положителни емоции – нещо, без което животът ни би бил мрачен”, каза още губернаторът. „Аз самият често благодаря, тъй като съм заобиколен от хора, които наистина заслужават да чуват тази дума непрекъснато. В личен план ежедневно благодаря на съпругата си, която е неотлъчно до мен, винаги и за всичко, дай Боже всекиму такава жена, благодаря на децата си за това, че ме подкрепят и разбират въпреки честите ми ангажименти в професионален план извън дома, благодаря на родителите си за това, че са ме оформили като човека, който съм днес. И не на последно място всеки ден благодаря на Бог за това, че аз, семейството ми, моите приятели, близки и роднини сме живи и здрави”, категоричен е още Бисер Михайлов. „Чрез страниците на в. „Вяра” като гражданин и политик пък искам да отправя моето огромно благодаря на служителите на пожарната в Разлог, които преди ден се справиха блестящо със служебните си ангажименти по повод на взривилите се газови бутилки там. Това са едни страхотни мъже, хора, които дори за секунда не се поколебаха да действат бързо и адекватно в името на това аварията да бъде предотвратена напълно”, категорично заяви Бисер Михайлов.

Експерти психолози пък твърдят, че за някои хора тази дума е вълшебна и не трябва да бъде забравяна. Важно е думите на благодарност да се изговарят от сърце, съветват специалистите.

Снимката:  Бисер Михайлов – областен управител на Благоевград

Spread the love