Атанасов: Несериозно е 40 дни институциите да се занимават със семейната драма на Сертов

Filed under: България |

09-17-02-Atanasov

Абсолютно несериозно е 40 дни българските институции и държавата да се занимават с една семейна драма. Още от началото бях помолен да коментирам, но отказвах категорично. Петко Сертов не е случаен човек, но след като няма данни за извършено престъпление срещу него, трябва ли цялата държава да става на крак? Човекът решил да избяга от жена си. Какво толкова? Това каза вчера Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.

„Аз съм добре информиран човек и знам, че „изчезването“ на Петко Сертов няма нищо общо нито с предишната, нито с настоящата му работа“, заяви още депутатът от Реформаторския блок.

„От информацията, с която разполагам, съм убеден, че за България пряка заплаха за тероризъм от вътрешни сили няма. Ако има някакви рискове, те са свързани с преминаващите през страната ни бежанци“, коментира още Атанас Атанасов.

Вътрешният министър Веселин Вучков ще докладва пред депутати дали има терористични заплахи срещу страната ни. Той ще бъде изслушан от Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, съобщи Атанасов.

На българо-турската граница бе задържан 28-годишен французин, заподозрян за връзки с атентаторите от Париж – братята Куаши. В прокуратурата е постъпила европейска заповед за арест от съд в Париж. Обвинението срещу задържания е за участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актове.

Атанасов коментира и изненадващата поява на Петко Сертов. Според него е несериозно 40 дни институциите у нас да се занимават със семейна драма като неговата.

 

Снимка:

Атанас Атанасов

Spread the love