Кметът на Пазарджик не смята, че убийството е предупреждение към него

Filed under: България |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Пазарджик Тодор Попов категорично заяви, че не приема убийството на началника на кабинета му като заплаха към него самия. „Не се страхувам за живота си и няма да поискам охрана за себе си. Ако някой искаше с мен да се занимава, нямаше да бъда тук в днешния ден“, каза Попов на извънредна пресконференция по повод убийството на Стоянова в понеделник.

„С поведението си в годините като управленец не съм дал никакви поводи да ми се отправят заплахи, защото съм се опитвал добре да си върша работата. Така че никога, по никакъв повод, не съм получавал някакви заплахи“, заяви още кметът на Пазарджик.

47-годишният Попов е кмет на Пазарджик от 2007 г., когато е издигнат като кандидат на инициативен комитет, подкрепен от НДСВ, РДП, ССД  и  ПП „Обединени земеделци”. Печели на втори тур. Преди това е бил председател на Общинския съвет. През октомври 2011 г. е избран за втори кметски мандат с близо 70% подкрепа.

„Искам да ви уверя, че Татяна беше изключително професионално подготвен човек и изключвам като причина убийството да е свързано с нейната работа“, коментира още Тодор Попов на пресконференцията.

Междувременно се появиха няколко версии за убийството на Стоянова – едната е свързана с работата й като началник на кабинета на кмета на Пазарджик, втората, че става дума за политическо убийство, както и трета, според която има личен мотив или любовна афера.

„Татяна Стоянова беше обикновен общински служител с малко по-важни функции. Тя никога не е била решаващ фактор, а просто координираше дейността на всички звена и движеше комуникацията на общината с медиите“, обясни Попов. Той добави, че не е бил толкова близък с нея, за да знае подробности от личния й живот.

„Не е споделяла нито с мен, нито с други колеги да е получавала някакви заплахи или да е имала някакви притеснения в подобна посока“, каза още кметът на Пазарджик.

„Силно се надявам и имам уверението на разследващите, че ще направят всичко възможно да разкрият кой и защо е извършил това“, каза още той.

 

Снимка:

Кметът на Пазарджик Тодор Попов

Spread the love