Министър Веселин Вучков върна на старта разследването на боя над сина на РЗИ инспектора Радослава Дичева, проверява работата на ченгетата

Filed under: Дупница,Кюстендил,Сапарева баня |

Шефът на РЗИ Кознички шокира с абсурдното признание: Не сме влизали в заведението от 2012 г.

Свидетели се отричат от първоначалните си показания и сочат като извършител на побоя Славчо Павлов от Ресилово

Окръжна прокуратура-Кюстендил се самосезира след публикация на „Вяра”

11-01-02 ВУЧКОВ

Лично вътрешният министър Веселин Вучков се обади вчера в РУ-Дупница и даде нота разследването за побоя над сина на инспектор Радослава Дичева да започне от нулата. Вчера следобед униформените предприеха трескави разследвания. Част от свидетелите са променили показанията си в полза на пребитото момче.

11-01-02  Emil-Pavlov

Те са свидетелствали смело, като са се отказали от първоначалните си думи пред униформените, с които отричат вината на бияча Славчо Павлов от Ресилово. Само преди два дни Павлов е бил разпитан и съвсем спокойно и категорично е заявил пред униформените: „Аз по това време не съм бил във въпросната дискотека, бях на съвсем друго място”. След разпита той се е прибрал спокоен у дома.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Любопитна подробност е фактът, че Павлов е бил обезпокоен от униформените месец и половина след побоя. Шефът на полицията в Дупница Валентин Гълъбов отказа да отговори на въпрос защо дежурният не е пратил униформени на мястото на инцидента. Сигналът е подаден малко след 2 часа лично от майката на Николай. Гълъбов не отговори и на въпросите защо заведението не е било заключено веднага, за да се разпитат свидетелите, защо няма полицейски сили около дискотеките, какви мерки са предприели полицаите срещу употребата на алкохол от малолетни и срещу подпийналите шофьори, които от дискотеката потеглят с колите си, наказан ли е дежурният, който е пратил по дяволите майката с думите:

11-01-02  daniela gurova

„Първо си извадете медицински и тогава елате при нас”, има ли връзка между предупреждението за глоба, отправено от инспектора на РЗИ Радослава, и боя над сина й.

Всички тези и още много други въпроси останаха без отговор. От пресцентъра на министър Вучков съобщиха, че е назначена проверка по инцидента и всеки провинил се полицай по случая ще си понесе наказанието.

272-01-15 valentin galabov

Междувременно от инспектори на РЗИ стана ясно, че във въпросното заведение винаги когато са влизали на проверка, наемателите са знаели за акцията. „За нас е абсолютно ясно, че от полицията към наемателите на заведението изтича информация и униформените винаги ги предупреждават. В заведението има драстични нарушения и всяка събота и неделя има пребити. Злоупотребява се с алкохола и се пуши безобразно, но никой от инспекторите в РЗИ и от полицията не реагира”, съобщиха за вестника инспектори от РЗИ. Проверките на РЗИ винаги се съпровождат от полицаи.

Веднага се свързахме с шефа на РЗИ-Кюстендил д-р Христо Кознички с въпроса колко проверки са извършени в заведението, колко акта са съставени. Кознички изненадващо призна: „Последно сме влизали в заведението през 2012 г. Оттогава не е имало проверки”. Това признание е повече от шокиращо. Инспекцията е длъжна по закон да спазва определена честота на проверките и всяка година те са задължителни. Признанието му затвърждава убеждението, че са създадени условия за чадър над определени заведения в Дупница, сред които попада и дискотека „Де лукс”.

Ето какво заяви още Кознички: „От вестника вчера научих за побоя над сина на служителката ми Радослава Дичева. Докладваха ми още сутринта, но аз съм учуден защо намесват нашата институция. Проверки във въпросното заведение, което е дискотека „Бар де лукс“, са извършвани последно през 2012 година. Към този момент инспекторите не са установили нарушения. Ние по принцип вечерни проверки правим съвместно с полицията, и то когато има някакъв сигнал за нередности. Сега не мога да кажа дали в заведението има нарушения, тъй като предстоят проверки, които са планови. Няма да ви кажа точно на коя датата“, каза д-р Христо Кознички. Той бе категоричен, че побоят над Николай Дичев, син на колежката му Радослава, не е свързан с нейната работа. „Моето лично обяснение е друго. Не съм запознат, но считам, че инцидентът е по друг повод, различен от рутинната дейност на инспекцията“, добави още д-р Христо Кознички.
Както „Вяра” писа, Николай Дичев е настанен в ИСУЛ със счупени ребра, ръце и крака от побой в заведението през месец ноември. За мелето е сигнализирала неговата майка. Младият мъж, който е от Сапарева баня, е пребит от кикбоксьора на Братя Галеви – Славчо Павлов. От сина на Дичева са отмъкнати 300 долара и кожено яке
От Окръжната прокуратура се ангажираха да направят пълна справка по случая.

Дупничани звъняха в редакцията с обвиненията, че в местната полиция, в която работят и съвестни полицаи, е жалко подобие на институция. Те са категорични, че не е възможно прокуратурата в Дупница да не знае за инцидента, след като говорителят Емил Павлов категорично обяви, че такъв инцидент не е регистриран. Неговото твърдение се оказа вярно, тъй като минути след края на работния ден, след като екипите на „Вяра” проведоха разговори с ръководството на полицията, включително и с Валентин Гълъбов, сигналът все пак беше внесен в дупнишката прокуратура. Източници на вестник „Вяра” са категорични, че почти всички прокурори в Дупница начело с шефа Даниела Гюрова са знаели за инцидента, но не са предприели нищо. Вестникът разполага с доказателства в тази посока.

Снимките:

1 Веселин Вучков

2 Емил Павлов

3 Христо Кознички

4 Даниела Гюрова

5 Валентин Гълъбов

 

 

Spread the love

Коментар за: Министър Веселин Вучков върна на старта разследването на боя над сина на РЗИ инспектора Радослава Дичева, проверява работата на ченгетата

  1. В Дупница има нужда от прочистване на всички институции и най-много на горе цитираните.То бива бездействие но това вече не трябва да се търпи от управляващите в София.Чистка ,здрава чистка ,а не преместване и връщане на едни и същи хора през няколко години та белким го добутат до пенсия.

    123
    2015/януари/15 at 21:43 PM