Осъден заплаши да скочи от третия етаж на затвора в Бобов дол

Filed under: Бобов дол,Дупница,Перник |

Юлиян Павлов вися 5 часа на перваза, лично шефът Александър Апостолов, психолози и служители от ГДИН уговаряха затворника да слезе


11-01------ copy

 

Лишен от свобода мръзна часове наред вчера, стоейки на перваза на прозорец на третия етаж в затвора в Бобов дол.

11-01-------- copy

Лично началникът на затвора Александър Апостолов, а впоследствие и психолози и служители от Главна дирекция “Изпълнение на наказанията» (ГДИН) от София са водили преговори с излежаващия присъда мъж, за да не скочи от прозореца.

11-01----------- copy

Юлиян Павлов от Враца заплашвал, че ще скочи, ако не му се обърне внимание. 35-годишният мъж от ромски произход се добрал до прозореца, след като към 11:45 часа срязал решетката на клуба за отдих във 2-ра група. Преди време Юлиян разиграл същия екшън във врачанския затвор и за наказание преди 5 месеца го преместили оттам в Бобов дол. Той е осъден за кражба и грабеж, оставало му да излежи още 1 година. За инцидента сигнализираха съкилийници на затворника, които се обадиха по телефона на кореспондента на „Вяра” от Перник с думите: „Затворник сряза решетката на клуба за отдих във 2-ра група и виси, окесил се е от прозореца и заплашва, че ще се самоубие. Той всеки момент може да скочи, ако представители на медиите не разговарят с него.

11-01------- copy

Това е отчаян ход на Юлиян срещу тиранията затвора”. Лишените от свобода, свързали се с представител на вестника, разказаха, че Юлиян имал здравословни проблеми, на които никой според тях не обръщал внимание, бил подложен на непрестанен натиск от страна на администрацията на затвора.“Момчето ходеше при доктор Чаушев, беше наистина зле , Докторът не взимаше никакви мерки, това накара Юлиян да предприеме този ход. С всички ни е така, ходим при доктора и се оплакваме, а той ни дава само аналгин за всичко, пуска докладни и ни наказват с карцер! Вече не се издържа тук! Ще прибягваме до всякакви методи, докато не започнат да ни оказват адекватно лечение и внимание“, споделиха съкилийници на Юлиян. Те допълниха, че по време на вчерашните преговори с Павлов му е бил осигурен и телефон. „Лично началникът на затвора Александър Апостолов води преговори с Юлиян, дори му е осигурил мобилен телефон. Цялата администрация е около него и преговарят. Момчето каза, че ще се хвърли от прозореца. Целият затвор е запечатан по килиите. Ако се разберат и Юлиян слезе, ще го спукат от бой, така се прави тук, направо не ни се мисли какво го чака от тук насетне момчето“, каза по телефона лишен от свобода.

На място бе изпратена журналистка от вестника, която попита дежурния на портала дали може да бъде допусната да разговаря за случилото се със затворника и началника. Отговорът бе, че ще разберем дали ще ни пуснат, след като говорят с шефовете. Впоследствие дежурният каза, че няма да пусне репортера, защото не са му разрешили. На въпроса има ли такъв инцидент, надзирателят отговори: „Не”. Малко по-късно, при втори опит на репортера да бъде допуснат в сградата, за да разговаря с ръководството и осъдения, на портала казаха, че трябва да изчака, защото началникът е ангажиран. Изчакахме и в същото време видяхме стоящия на прозореца затворник, обърнат с лице към помещението, в което имаше разговарящи с него хора. Двама репортери неколкократно се опитаха да разговарят по телефона с началника на затвора Александър Апостолов, но той не отговори.

Стана ясно, че след 5 часа, прекарани на прозореца, Юлиян е бил свален от перваза. След екшъна други затворници отново потърсиха пернишкия кореспондент на „Вяра” и обясниха: „Юлиян Павлов е свален от прозореца, закарали са го в запечатка в първи отряд. Оставен е сам в килия, която се намира до килии със затворници с доживотни присъди. Обяснил е, че е отишъл на прозореца и е заплашил, че ще скочи заради тормоз на съкилийници над майка му. Те й се обаждали по GSM-a и я притеснявали. Тя им е превеждала пари. Вероятно са завъртели с нея любовна афера и това го обиждало. Предполагаме, че Юлиян е заявил това, защото така са му казали шефовете. Истината е съвсем друга”.

Потърсихме информация за случая и от пресцентъра на Областната дирекция на МВР- Кюстендил. Говорителят Катя Табачка беше категорична: „Не е искано съдействие от полицията за разрешаване на проблем на територията на затвора”.

В медиите вчера излязоха различни информации за разигралия се екшън в затвора. „Затворник от Бобов дол се качи на прозореца на последния етаж на затвора в Бобов дол и крещеше: „Искам журналисти, да дойде ръководството“, съобщи една от регионалните медии. Там пише, че разбунтувалият се излежавал присъда за наркотици, имал лични проблеми и искал да се види и с майка си. Заплашвал да се хвърли, ако не се изкаже пред журналисти и ръководството на затвора. „Майка ми е к**ва“, крещеше от прозореца затворникът. Той страшно бил разочарован от нея, защото не му обръщала внимание. Всичко щял да разкаже за нея, твърдял затворникът. Мъжът е лежал в затвора и за кражба, твърдейки, че отново майка му е виновна, защото не му давала никакви пари”, пишеше в сайта на изданието.

Редакцията на в. „Вяра” е готова да публикува позицията на ръководството на затвора за случая.

Още за затвора в Бобов дол и затворническото общежитие в Самораново може да видте по-долу.

 Скандално разкритие пред „Вяра”: Съкилийници на починалия в Лефтеровата болница в Дупница...

 Бобовдолският затворник Тихомир Стойков иска 5000 лв...

Шефът на бобовдолския затвор Александър Апостолов назначи пенсионирана

 С престъпни схеми и подземни босове БСП в Кюстендил вербува избиратели в затвора: Затворници от Бобов дол: Началникът…

 Шок: Тоалетните в затвора на Самораново преливат, вода няма от...

 

Снимките:

1 и 2 Юлиян Павлов вися 5 часа на перваза

3 и 4 Служителите в затвора бяха вдигнати на крак

 

 

 

Spread the love