Бой за 3 бона отнесе Николай Дичев от Сапарева баня

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

Маргарита Владимирова, класна на сочения за бияч Славчо Павлов: Славчо винаги е бил с отличен успех, има много награди, възпитано и интелигентно момче е

Дупничани са категорични: Чистка, здрава чистка ни трябва, майката Радослава Дичева беше близка с хората на Галеви, стопанисващи заведенията в центъра на града

244-01--valentin galabov

3000 лв. е била глобата, която е трябвало да осребрят наемателите на скандалната дискотека „Бар де Лукс”, по-известна като „Континентал”. Вместо обаче на проверка в заведението да влезе инспекторът Радослава Дичева от РЗИ-Дупница, в дискотеката, за да се забавлява, влиза синът й Николай. В 2 часа през нощта срещу неделя на 29 ноември той е зверски пребит, според думите на майката и свидетели от кикбоксьора Славчо Павлов, възпитаник на треньора Минко Минков, който беше един от най-приближените хора на Братя Галеви.

13-01-Image_2154210_126

Случаят беше укрит до момента, когато екип на „Вяра” не поиска официално обяснение от ръководството на полицията. В същия ден папка с документи беше внесена в прокуратурата месец и половина след инцидента. След като случаят излезе наяве, кюстендилската прокуратура се самосезира, лично в РУ-Дупница се обади и вътрешният министър Веселин Вучков и върна разследването отначало. Случаят разбуни духовете, фейсбук се взриви от коментари. Един от коментарите под статията беше подписан от класната на Славчо Павлов. Учителката застава с името си – Маргарита Владимирова. Действително в Механото в Дупница има такава учителка. Ето какво каза тя: „Не се страхувам да пиша с истинското си име – Маргарита Владимирова. Като учител и класен ръководител на Славчо Павлов съм възмутена от грозните квалификации срещу него! Не познавам “братя“ Галеви, нито пострадалия младеж, но доста добре познавам „настървения бияч“ и „животинския му бяс“. През годините, в които е бил мой ученик, Славчо винаги е бил с отличен успех и многократно е награждаван за различни свои успехи в спорта и ученето. Чудесно е, че пострадалият знае 6 езика, но и „биячът“ му е възпитано и интелигентно момче, което не заслужава подобни етикети. Някои от колегите ми години не подозираха какъв спорт тренира Славчо, защото никога не е показал сила, надмощие, хватки, никога не е унижил съученик или учител. Ако има такъв от нашето училище, нека да пише открито, а не като автора на статията да цитира анонимен “млад мъж“. В Р. България има закони и никой не може да бъде обявен за виновен без произнасяне на съда. А вестникът не е съд”, пише в коментара.

Друг наш читател е категоричен:

В Дупница има нужда от прочистване на всички институции и най-много на горецитираните. То бива бездействие, но това вече не трябва да се търпи от управляващите в София. Чистка, здрава чистка, а не преместване и връщане на едни и същи хора през няколко години, та белким го добутат до пенсия.

Дупничани коментират, че майката на бития младеж – Радослава, била в изключително топли отношения с хората на Братя Галеви, стопанисващи ключови заведения в центъра на Дупница, които попадат в нейния район като инспектор на РЗИ. Шефът й Христо Кознички заяви, че крак на инспектор в дискотеката, за която отговаря Радослава Дичева, не е стъпвал от 2012 г. Това е груб отказ за изпълнение на служебни задължения от служители на РЗИ, защото по закон инспекцията е длъжна да осъществява рутинни проверки съвместно с полицията. Известно е обаче, че заведенията на хората на Братя Галеви са под чадъра на инспекцията и в цялата облост продължава да се управлява от техни хора, макар че „братята” изчезнаха.

Снимките:

1 Валентин Гълъбов

2 Веселин Вучков

Spread the love