Станишев се канел да става президент на България?

Filed under: България |

13-19-02-Stanishev

Бившият председател на БСП Сергей Станишев, който избяга в Брюксел след пълния провал на кабинета „Орешарски”, се гласи да се кандидатира за президент на България след две години. Припомняме, че преди известно време такава информация се появи и за настоящия лидер на българските социалисти Михаил Миков.

Според слухове, публикувани в агенция ПИК, Станишев бил навиван от негови съратници, че е най-подходящият кандидат за държавен глава от лявото политическо пространство. Той и приближените му се надявали, че със серия от пиар мероприятия и инициативи съпартийците му щели да му простят провала като партиен лидер и отново да му дадат доверието си.

Липсата на кандидат за президент от БСП допълнително подхранвало амбицията на Станишев. Бившият министър-председател не искал да се задоволи с ролята си на евродепутат и в момента е активирал всичките си контакти по върховете на Европейския парламент за бъдещите си намерения. Припомняме, че преди да стане евродепутат, за Станишев усилено се говореше, че се цели в поста на председател на Европейската комисия, но управленското фиаско с Орешарски накара дори европейските политически бюрократи да се дистанцират от тази идея.

Експредседателят на Столетницата е провел и серия от срещи с политици и бизнесмени в луксозния си офис до храм-паметника „Александър Невски“, който е определян и като втори властови център в БСП. Станишев обаче не иска да бърза да обявява плановете си, за да не се превърне в мишена на политическите си опоненти.

 

Снимка:

Сергей Станишев

 

Spread the love