Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на крак в Благоевград: Полицаи задържаха 2-ма наркотрафиканти за убийството на бизнесмена Орхан Изиров от Петрич

Filed under: Благоевград |

Неуредени финансови взаимоотношения са мотивът за разстрела

279-10-01-svetlozar_lazarov_

Криминалистите от ОД на МВР в Благоевград и Петрич успяха да задържат двама за съпричастност към убийството на бизнесмена от петричкото село Яворница Орхан Изиров. Белезниците им бюха щракнати вчера рано сутринта, двамата мъже са криминалнопроявени и занимаващи се с трафик на наркотици, това пък разкриха сигурни източници на в. „Вяра”. Мъжете, чиито имена към момента не се разкриват от органите на реда, са уличени от полицаите в съпричастност към разстрела, станал след скандал за неуредени финансови взаимоотношения. Неофициално за тях се знае само, че те не са от активния криминален контингент, нямат регистрация за тежки криминални престъпления. От кухнята на полицейската дирекция в Благоевград коментират, че това е голям успех за местните криминалисти, тъй като от убийците нямаше никаква следа на местопроизшествието и издирването им е изключително трудно.

Както вече писахме, за това, че полицаите са на крачка от откриване на извършителите на убийството, се заговори още преди ден, което бе разкрито от наши доверени хора. Припомняме, че криминалистите направиха няколко пъти оглед на мястото, в разследването се включи дори и ексдиректорът на ОД на МВР в Благоевград, заместник главният секретар Георги Костов, който добре познава оперативната обстановка в региона. Направени бяха три огледа, но не бяха намерени никакви следи от убийците. Единственото нещо, от което тръгнаха разследващите, бяха телефонните разговори на Орхан Изиров в последните му минути преди разстрела. Впоследствие мотивите за убийството бяха разплетени – неуредени финансови взаимоотношения.

Както съобщихме, Орхан разговарял с гръцка карта с познат, също с гръцка карта. Работата със задържаните предстои, издирват се още лица от групата на арестуваните. В момента полицията работи по документиране на престъпната им дейност. Все още няма повдигнато обвинение към двамата арестувани, предстои извършването на процесуално-следствени действия и прилагане на доказателствата за съпричастност към разстрела. От окръжната прокуратура в Благоевград пък казаха, че към момента няма повдигнато обвинение и дознанието още се води срещу неизвестен извършител. Заради нелепото убийство на бизнесменът Изиров вчера в областния център пристигна и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той на място се запознал с извършените действия по разкриване на убийството от местните криминалисти.

Снимката: Светлозар Лазаров – главен секретар на МВР

Spread the love