Райка Христова оглави библиотеката в Благоевград, любителката на приключенските романи стартира с детско утро за Даниел Дефо

Filed under: Благоевград |

17-05-02  raika hristova11

Райка Христова ще изпълнява временно длъжността директор на Регионална библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. Тя бе зам.-директор в културната институция и сега ще оглавява библиотеката до провеждането на конкурс.

Христова е дългогодишна служителка в библиотеката и отлично познава работата. Обича да чете книги, сред любимите й са приключенските романи. Засега не е ясно кога точно ще бъде обявен конкурсът за ръководната длъжност. Библиотеката остана без директор в началото на годината, след като Мими Жингова почина след тежко боледуване.
Жингова ръководеше дейността в библиотеката от месец август 2013 година. Сред първите инициативи на Райка Христова е организирането на детско утро по повод 355 г. от рождението на английския писател и журналист Даниел Дефо. Четвъртокласници от 3-то ОУ „Димитър Талев“ ще представят биографични сведения за автора на популярния роман „Робинзон Крузо”, ще бъде пресъздаден и разговор между корабокрушенеца Робинзон Крузо и туземеца Петкан. Подготвена е още викторина с любопитни въпроси за живота на Даниел Дефо и издаването на неговия известен роман. В края на програмата ще бъде излъчен и отказ от игралния филм „Робинзон Крузо“. Празничната програма ще се състои  днес, когато е роден Даниел Дефо.

Снимката:   Райка Христова

 

Spread the love