Продавач-консултант в „Кауфланд” отнесе условна присъда заради кражби от детската градина в Мурсалево, Васил отмъкнал вещи за над 600 лв.

18-04-81-Skokleva copy

24-годишен от Мурсалево получи условна присъда за кражби от детската градина в кочериновското село. Васил А. Т.  бе осъден на 1 година затвор заради посегателства, с които е ощетил община Кочериново като собственик на градината с над 600 лв. Състав на Районния съд в Дупница с председател Ели Скоклева призна Васил за виновен в това, че преди близо 2 години в продължение на повече от месец крал от ЦДГ „Митко Палаузов”. Работещият като продавач-консултант в „Кауфланд” -Благоевград Васил извършил кражбите, след като повредил входната врата към перално помещение в сградата, която била здраво направена за защита на имота. Осъденият е разбивал врата с чук, използвал и водопроводен ключ, метална щанга. Васил е крал от забавачката от 3 октомври до 19 ноември 2013 г. Деянието му се окачествява като продължавано престъпление през непродължителни периоди от време. За един месец изправеният на подсъдимата скамейка отмъкнал куп вещи, които предавал за вторични суровини. В дългия списък с откраднатите предмети са бързовар, нафтова горелка, маса умивалник; месомелачка; желязна стълба; сушилня – стерилизатор, 49 шпатули, 25 батерии за чешма, 9 сифона; 4 душ-батерии, 8 тоалетни казанчета от чугун, брадва, над 60 радиатора, всичко на обща стойност 644,80 лева. Тъй като има чисто съдебно минало, Васил се разминава с ефективна присъда. Съдът отложи изтърпяването на наказанието за срок от  3 години. Осъденият ще трябва да плати 644,80 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди в резултат на престъплението, изразяващи се в равностойността на откраднатите вещи. Подсъдимият трябва да заплати и лихва, считано от датата на деянието – 03.10.2013 година, до окончателното изплащане на сумата, 50 лв. държавна такса и 185 лв. разноски по делото. Съгласно съдебното решение мурсалевецът е задължен да върне на община Кочериново веществените доказателства – мивка, метален сифон за мивка; лайстна и 2 водопроводни кранчета. Съдът отне в полза на държавата чука и щангата, с които Васил е разбивал вратата, намиращи се на съхранение в РУП – Рила. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, считано от днес, пред Кюстендилския окръжен съд.

 

Снимка: Ели Скоклева

 

Spread the love

2 коментара за: Продавач-консултант в „Кауфланд” отнесе условна присъда заради кражби от детската градина в Мурсалево, Васил отмъкнал вещи за над 600 лв.

  1. ТОЛКОВА МНОГО ИЗРЕДЕНИ ОТКРАДНАТИ МАТЕРИАЛИ КАК МОЖЕ ДА СТРУВАТ САМО 640 ЛЕВА. БРАВО НА ВСИЧКИ ВЕЩИ ЛИЦА, СЪДИИ, ПРОКУРОРИ И НАЙ ВЕЧЕ НА ДОБРИТЕ СТОПАНИ ОТ ОБЩИНА КОЧЕРИНОВО КОИТО СЕ ПРИМИРИХА С ТОВА МЪМРЕНЕ НА СЪДА. СЕГА Е РЕД И ИНСТАЛАЦИЯТА ДА СВАЛИ ОТ ЦЯЛАТА ДЕТСКА ГРАДИНА.

    ИВАН
    2015/февруари/25 at 9:35 AM

  2. ТОЗИ ТРЯБВА ДА ГНИЕ В ЗАТВОРА

    ИВАН
    2015/февруари/25 at 9:30 AM