Продават шивашкия цех в Струмешница за 306 000 лв., гъркът Христос Николаос обвини петричани за фалита си, не плащал заплати

Filed under: Петрич |

Местните хора: Държеше се агресивно и обиждаше властите в България

19-01-05  nikolos1

Гъркът Христос Николаос обвини хората в петричкото село Струмешница за фалита си. Чужденецът губи собствеността си след обявяване на фалита на шивашкия му бизнес в селото. От близо три години Николаос не се е мяркал в Петрич. Последно е видян от местните хора да обхожда недвижимия си имот, ограден с бетонна ограда в землището на с. Струмешница. Съдия-изпълнител обяви за публична продан масивната сграда на шивашкия цех от 1 852.06 кв.м, разположен върху 8.715 кв.м. Началната цена, от която стартира този път наддаването, е за 306 390.83 лв., при първоначална цена от над 800 000 лв. Любопитното е, че дружеството длъжник не е регистрирано по ЗДДС. То има тежести, като договорна ипотека в полза на взискателя по делото –„Банка Пиреос България” АД от 25.08.2008 г. и възбрана от ЧСИ за обезпечаване на вземанията на взискатели по делото.

Според местните хора Николаос бил агресивен и обиждал властите в България и местните хора, които му били виновни за изпадането в несъстоятелност на фирмата му „Верикоко”. Докато бил работодател обаче, той не плащал редовно месечните възнаграждения на заетите 20 шивачки в цеха. Бавел им работните заплати с повече от три месеца, заявявайки им, че това ще е така, докато той управлява. Жените не били пускани и в платени отпуски, работели при лоши битови условия, при прашен въздух, от което по-голяма част развили бронхиална астма.

Снимката: Жените работели при лоши битови условия

Spread the love