Радан Кънев във фейсбук: Опитват се да вкарат интрига в мнозинството. Няма да стане!

Filed under: България |

Единствената амбиция на Петър Москов в момента е да завърши реформата в здравеопазването, да оправи спешната помощ, да ограничи далаверите с лекарствата, заяви лидерът на ДСБ

19-17-02-Kanev-Moskov

„Докато обикалям структурите на ДСБ и РБ в Североизточна България, разбирам, че Петър Москов щял да се кандидатира (през октомври) за кмет на София, искал да ме „засенчи“ като лидер на блока, а аз съм щял да ставам (пак през октомври)… председател на Върховния административен съд?!?!?!“ Това написа във фейсбук профила си лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„Чувал съм и по-смешни неща за себе си, а и за Петър. Но тези евтини клюки се нуждаят от сериозен отговор, за да не поскъпнат.

Единствената амбиция на Петър в момента е да завърши реформата в здравеопазването, да оправи спешната помощ, да ограничи далаверите с лекарствата. А това отнема много повече време от шест месеца.

Единствената моя амбиция е да работя за парламентарна подкрепа за реформите, и особено – за постигане на широк политически консенсус около пенсионната и съдебната реформа, в т.ч. и евентуално конституционно мнозинство, за да бъде промяната истинска и необратима. И това изисква много повече от шест месеца.

Разбирам опитите да се вкара интрига в мнозинството и да се компрометират лидерите на РБ – това са опити да се спрат именно тези реформи. Няма да стане.

А опитите да се вбие клин между мен и Петър започнаха веднага след като се запознахме преди повече от десет години, при учредяването на „Демократи за силна България”. И продължават неуморно от тогава до днес. Всички, които са опитвали, се провалиха и отидоха там, където е мястото на интригантите – в политическото небитие. Ние с Петър сме тук, работим заедно и ще продължим да правим политика заедно, докато си свършим работата. А след това ще останем просто приятели за времето, което Бог ни даде“, пише реформаторът в социалната мрежа.

 

Снимак:

Радан Кънев и Петър Москов

 

Spread the love