Бизнесменът Пламен Божков: Платих на ЗК „Златен плод“ за яз. „Извево“, не съм заграбил нищо

Filed under: Кюстендил |

Digimax A50 / KENOX Q2

Бизнесменът Пламен Божков, който бе набеден, че е заграбил язовир „Извево“ в кюстендилското село Горна Гращица, твърди, че е дал пари за обекта. Той поиска думата от „Вяра“, за да представи своята позиция по сагата около водоемите. Преди дни съдебният изпълнител Борислав Стойков спря въвода във владение, тъй като стана ясно, че язовирът е собственост на неговия син. Стойков даде отсрочка от три дни претенциите да бъдат отнесени в Районния съд в Кюстендил

Digimax A50 / KENOX Q2

„Това е в отговор на „потресените и отчаяни”, които в годините преди да закупя язовир „Извево”, на 03.02.2004 г. вече бяха успели да съсипят един съседен на „Извево” язовир – „Кървавец”, същата съдба очакваше и яз. „Извево”, който когато го закупих, бе с площ от 7.2 дка. И платих на ЗК ”Златен плод”, а не заграбих, както те твърдят, вече беше почти унищожен, празен, със счупени кранове, без достъп, с изрязани дървета, повечето от които оставени във водата, която се обитаваше от водни змии и жаби. Свидетели на това нещо са бившият председател на „Златен плод” Йордан Николов и тогавашният и настоящ кмет Румен Чучков, както и на всички жители на селото. Днес язовир „Кървавец” е една грозна гледка – яма без вода, към него няма никакви апетити от „заинтересованите лица”, защото би трябвало да го възстановят, но е по-лесно да искаш нещо, което вече е създано с много труд и средства от мен и моето семейство.

Digimax A50 / KENOX Q2

Същият язовир „Кървавец” е създаден по същия начин, както яз. „Извево” от техните бащи и деди, както те цитират, но въпреки това към него нямат интерес. Днес „потърпевшите” искат връщането на яз. „Извево” с площ от 24.330 дка (17 дка, които съм закупил допълнително, но те имат претенции и към тях). Закупил съм около язовира и други земи от община Кюстендил и от частни лица, към които по традиция също има претенции от незаконни ползватели, но за наглостта граници няма. Настоящата председателка е превърнала кооперацията в частна собственост и предявява претенции към яз. „Извево”, за който се коментира, че вече е намерила купувач, но нейните действия като председател трябва да се проверят от компетентните органи.

Твърдението на председателката Лиляна Николова, че съм заграбил язовира, е лъжа и клевета. Язовирът съм го закупил и платил на същата тази кооперация, която в момента иска да го заграби безплатно и препродаде“, сподели Пламен Божков. Той заяви, че ще си търси правата в европейски съд.

 

Снимките:

1 Язовирът

2 Момент от стопирания въвод във владение

3 Рахаила Димитрова

Spread the love