Бум на самоубийства в Пиринско: 73-годишен банскалия преряза с нож вените на ръцете си, Иван Мандурев бил в депресия, чувствал се стар и ненужен

Filed under: Банско,Благоевград |

Възрастният човек бе спасен от лекарите, всяка сутрин пиел ракия за отскок

linejka3

73-годишен банскалия вдигна на крак роднините си вчера сутринта, след като опита да се самоубие. Инцидентът с Иван Мандурев станал малко след като закусил. Както си седял спокоен и гледал телевизия, изведнъж скочил от стола и взел кухненския нож, с който разрязал вените на двете си ръце. За щастие, секунди след като си посегнал, в стаята влязла съпругата му Дочка, която виждайки как кръвта шурти от ръцете на мъжа й, се разпищяла и развикала за помощ. Писъците й събудили сина й, който за щастие все още си бил у дома. Двамата с майка му вдигнали падналия на земята мъж и след като му превързали ръцете, незабавно потеглили към Спешното отделение в Благоевград. Пред медиците те казали, че били дотолкова уплашени от станалото, че за по-голяма сигурност предпочели да доведат мъжа на преглед в Благоевград вместо в Разлог. При прегледа в СПО от лекарите обаче било установено, че въпреки ранните сутрешни часове Иван бил доста подпийнал. Синът му обяснил, че баща му задължително всяка сутрина на гладно от известно време пиел по малко ракия за тонус. От разказа му се разбрало още, че възрастният човек напоследък все по-често започнал да изпада в състояние на депресия, за която по думите на неговите близки намало видима причина.

„Тези дни непрекъснато говореше, че вече е остарял и не му се живее, защото парите все не стигали. Отказваше дори и с приятелите си да се вижда, месеци наред се събираха заедно, играеха табла или шах, в последно време и там не ходеше, въпреки че те все го викаха и канеха”, това пък разказала съпругата Дочка пред лекарите в СПО. На човека е оказана първа помощ и по собствено желание той е освободен за домашно лечение. Това каза пресаташето на МБАЛ в Благоевград Даниел Петров. Той уточни, че мъжът е контактен и без опасност за живота. За случая е информирана и полицията в Благоевград, причините за опита за самоубийство се изясняват.

Това е третият поред случай на самоубийство в рамките на три дни в Пиринско. Медиците са в шок, те твърдят, че такъв бум на самоубийства, станали в толкова кратък период от време, не е имало от години.

 

 

Spread the love