С два счупени крака и ръка Димитър Велев – Шумаро доброволно напусна болницата в Благоевград след полет от мост с камиона си   

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

24-04-01  Катастрофа

Скандално известният в симитлийското село Крупник Димитър Велев – Шумаро напусна болницата по собствено желание с два счупени крака след кошмарна катастрофа преди дни.

Шумаро шофираше камиона, участник в инцидента, и пострада тежко. Той си тръгна доброволно от реанимацията на благоевградската болница и се прибра у дома с два счупени крака и ръка. Велев доброволно решил това и е подписал необходимите документи, че отказва да стои в болничното заведение. Тръгнал си, придружен от съпругата си.

На тримата пострадали при инцидента в четвъртък, при който камион падна от моста, свързващ Брежани и Крупни, са взети кръвни проби за алкохол. Камионът се стовари върху главен път Е-79. При пристигането на полицаите в кабината на товарния камион ДАФ лъхало силно на алкохол, разкриха разследващи. По случая е образувано досъдебно производство.

При разследването стана ясно, че Димитър Велев-Шумаро е излязъл от затвора в Бобов дол преди половин година, той е осъден за нанесен побой над завеждащата филиала за спешна помощ в Симитли Мария Савева. Спешният медик осъжда през 2013 година нападателя си на 9 месеца затвор при първоначален строг режим на изтърпяване. Само месец преди да влезе в затвора Шумаро е нападнат и пребит от двама братя по време на събор в съседното село Полена. След възстановяването си Шумаро отвръща на удара и преби с метален прът единия от братята. Велев преди 4 години след успешна акция на горските и полицейски служители в Симитли бе заловен с камион с 4 кубика контрабандна дървесина и даден на прокурор.

Spread the love