МВР издирва Чубака, Роди Черния и Емил Александров за участие в престъпна група

Filed under: България |

27-19-02-borislav_sarafov

За общодържавно издирване са обявени Недялко Цветанов Цвятков – Чубака (38 г.) от Габрово, Радослав Иванов Калчев – Роди Черния (48 г.) от Варна и Емил Мариов Александров (27 г.), също родом от морската столица, съобщиха от МВР.

Тримата са търсени във връзка с водено в ГД „Криминална полиция“ досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на престъпления.

В средата на януари тази година полицията разби престъпна група за поръчкови убийства от Варна. Убийството на Борислав Манджуков на 24 март 2014 г. и това на семейство Дамянови са извършени от тази организирана престъпна група, която е Варненска с ръководител – Радослав Калчев-Черният Роди, който още тогава е обявен за общонационално издирване. На брифинг на 25 януари зам.-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че като обвиняеми са привлечени и други членове на престъпната групата – Николай Тошев-Чирпанския, Галин Минчев-Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков-Чубака, Петър Благоев-Петрето, Христо Георгиев-Тополския, Николай Илиев-Мазния. Участници в групата са и неустановени към момента лица, но работата продължава, каза Сарафов. Тази престъпна група е привлечена като обвиняем за участие в участие с организирана престъпна група, занимаваща е се основно с наркоразпространение, контрол върху проституцията и мокри поръчки.

Групата е рязала уши, пръсти, чупила е ръце, крака и е извършвала убийства, палежи, изнудвания. Двама от членовете на тази група са привлечени като физически извършител и помагач за убийството на Борислав Манджуков на 24 март 2014 г. Галин Минчев-Жорко е привлечен като извършител, негов помагач е бил Николай Тошев-Чирпанлинския.

Ръководителят на организираната престъпна група е приел за изпълнение и убийството на предприемача Дамянов, съпругата му е паднала като косвена жертва. 30 000 евро е било платено за убийството на сем. Дамянови.

Групата е действала много отдавна на територията на град Варна. Сарафов тогава каза, че подозират Йоско Костинбродския за убийството на Хрисим Хрисимов, който е свидетел по делото срещу него. Тази Варненска група е всявала ужас, не само страх. Те са били по-брутални и агресивни. Членовете на тази група нееднократно са посещавали затвора и са били осъждани.

Няма един, който да не е осъждан. Дори и, когато са били в затвора са продължавали своята престъпна дейност, разясни Сарафов. Той добави, че двама от членовете на престъпната група – Галин Минчев-Жорко и

 

Снимка:

Борислав Сарафов

 

Spread the love