Диана Делева от Благоевград съди България в Страсбург: Претендирах за 10 000 лв. обезщетение за пробит пръст, дадоха ми 4000 лв., италианският собственик на цеха, каза, че обувал прокурорите и имал яки връзки

Filed under: Благоевград |

Бившият ми шеф Пиеро Агустини ме наричаше „путана”, разкри потърпевшата

29-07-01

Диана Делева от Благоевград ще съди България в Страсбург, след като получи по-малко обезщетение от исканите 10 000 лв. след претърпяна трудова злополука. Злополуката с Диана станала миналата година в цех за обувки на италианеца Пиеро Агустини. Благоевградчанката вече е бивша работничка на цеха. Заради счупен педал на машина работничката пробила пръста си на острие. Последвали 2 операции, премахнат й е нокът, но италианският бизнесмен не признал болничния й лист. Вместо обезщетение той й предложил да подаде молба за напускане.

„Започна да ме нарича „путана“, „мерда“ и „мунец“. Заплаши да не се обаждам в полицията, тъй като имал връзки там, също и в прокуратурата, защото той ги обувал. След заканите последва предложение от 1000 лв. Не се поддадох и заведох дело за обезщетение в съда. Работничките получават минимална заплата, а работният ден е от 7.30 сутринта до 18 часа. Условията на труд са ужасни, липсва топла вода, няма отдушници и лепилата се вдишват от работещите”, разказа за ужаса Диана. На първа инстанция тя е спечелила делото срещу своя работодател. Жената претендира за обезщетение от 10 000 лева за неимуществени вреди – болки и страдания, и имуществени вреди – разходите по лечението й. Съдът обаче присъжда 4000 лева обезщетение и Диана обжалва присъдата. Тя е готова да съди България и в Страсбург.

Spread the love